26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Spojují je 'adoptivní děti' v Jižní Americe

21. 1. 2009

|
Tisk
|

Vydání: 2009/4 Obrácení sv. Pavla, 21.1.2009

„Velké díky patří vám všem za to, že se nestaráte jen o sebe a vlastní děti, ale i o ty vzdálené,“ těmito slovy poděkoval plzeňský biskup František Radkovský účastníkům setkání „adoptivních rodičů“, zapojených do projektu Adopce na dálku Diecézní charity Plzeň.

Při jejich setkání na biskupství vyprávěl student a dobrovolník Pavel Šembera nejen o Bolívii a Paraguai, kde žijí děti podporované projektem Adopce na dálku plzeňské diecézní charity. S napjatou pozorností všichni sledovali jeho zážitky a postřehy z cest i promítání fotografií, na nichž někteří poznávali právě „své“ děti. V Bolívii i Paraguayi je velkým problémem každodenní těžká práce dětí, které musí přivydělávat pro rodinný rozpočet například tříděním odpadu na obřích skládkách, a dále nedostatek pitné vody. Příspěvky českých „adoptivních rodičů“ umožňují dětem vzdělání.

Ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr na setkání představil vedoucího plzeňského projektu Adopcí na dálku – Španěla Pabla Chacóna. „Momentálně nalezlo své dobrodince přes náš projekt zhruba 250 dětí v Bolívii a 50 v Paraguyi. Rádi bychom adopce na dálku rozšířili i do Peru a za tím účelem se do této země Pablo v březnu vydá. Zatím sháníme prostředky,“ uvedl Jiří Lodr.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou