26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Rok Orla odstartoval tancem

21. 1. 2009

|
Tisk
|

Vydání: 2009/4 Obrácení sv. Pavla, 21.1.2009

Druhou lednovou sobotu byly oficiálně zahájeny oslavy stého výročí založení Orla. Stalo se tak na celostátním plese této křesťanské tělovýchovné organizace v Kunovicích u Uherského Hradiště. Sešlo se tu přes šest stovek členů a příznivců Orla.

Na akci zavítal i duchovní rádce Orla arcibiskup Jan Graubner, který v zahajovacím projevu ocenil jedinečnost orelských akcí a kulturních tradic, což ukázal na vlastním příkladu: „Na plesy zásadně nejezdím. Nicméně poslední ples, který jsem navštívil, byl ústřední orelský před deseti lety. Další, který navštívím, bude opět ten orelský při příštím, stodesátém, výročí,“ slíbil arcibiskup. Ples byl ovšem pouze začátkem. Orlové se chystají sté narozeniny patřičně oslavit. „V průběhu roku se veřejnost může těšit na celou řadu akcí. Tou hlavní bude Slavnost Orla, která se uskuteční koncem letních prázdnin v Kroměříži, kde se sejde několik tisícovek členů a příznivců Orla. Mezi další významné události bude patřit dubnový kongres FICEP v Praze. Bude se jednat o setkání zástupců předních evropských sportovních organizací. V červenci budou následovat mezinárodní sportovní hry mládeže v Brně,“ shrnul generální sekretář Orla Ladislav Kotík.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou