16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Přípravy na celosvětové setkání katolické mládeže

13. 6. 2005

|
Tisk
|

Už tři tisíce mladých lidí z celé České republiky potvrdilo svou účast na XX. Světovém dni mládeže, který se uskuteční ve dnech 16. - 21. srpna v Kolíně nad Rýnem. První vlna zaplacených přihlášek z Česka tak zatím tvoří jedno procento z celkem 300 000 přihlášených.

Vydání: 2005/25 Utrpení - cesta k Bohu?, 13.6.2005, Autor: Kateřina Regendová

Začátkem června se vypravila skupina Čechů zodpovědných za přípravy světového setkání na svou druhou pracovní návštěvu Kolína a farnosti svaté Anežky. Ve spolupráci s místními lidmi tam připravuje zázemí pro mládež z Česka. Zajišťuje hladký průběh akce - ubytování, stravování, pořadatelskou a informační službu, zdravotní péči, překlady, dopravu, režii programu, hudbu, liturgii a další. Chrám sv. Anežky Římské, který je českým národním centrem, bude navíc vždy v odpoledních a večerních hodinách hostit komunitu Taizé - je jediným centrem, které bude hostit i ostatní účastníky programu.

Součástí programu Světového dne mládeže jsou nejen dopolední katecheze biskupů a odpolední festival mládeže, ale například i putování do dómu, ve kterém jsou podle legendy uloženy ostatky tří králů. Vyvrcholením celosvětového setkání mládeže bude sobotní vigilie a nedělní mše svatá za přítomnosti papeže Benedikta XVI.

Počet účastníků z celého světa se odhaduje na 800 000. „Máme strach, že bude paralyzovaná městská doprava a že pro mnohé mladé lidi bude Světový den mládeže pouze turistickým zážitkem, a ne skutečnou poutí,“ říká Franka Knaufová z farnsoti sv. Anežky. Na druhou stranu však vidí celou událost i jako příležitost k oživení života ve farnosti.

Přihlásit se na setkání mládeže je možné nejen do konce července na všech diecézních centrech pro mládež, ale ještě v srpnu na Arcidiecézním centru pro mládež v Praze. Organizátoři světového setkání však upozorňují, že čím později se účastníci přihlásí, tím větší je pravděpodobnost, že budou ubytováni daleko od svých národních center.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou