26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Papež stráví dovolenou v Dolomitech

2. 7. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/27 Velehradské dvojčíslo, 2.7.2007

Tři týdny odpočinku si papež Benedikt XVI. letos dopřeje v horské chatě v italských Dolomitech. Právě zde odpočíval několikrát i jeho předchůdce Jan Pavel II.

Dny od 9. do 27. července bude Svatý otec trávit v Lorenzagu di Cadore v italských Dolomitech. Dům, kde bude Benedikt XVI. bydlet, se nachází v lese. Často jej k rekreaci i duchovním programům využívají bohoslovci diecézního semináře a skupiny mládeže. V rámci příprav na pobyt Svatého otce byl dům v předchozích měsících opraven a pro Benedikta XVI. sem bylo nainstalováno i piano.
V předcházejících dvou letech trávil Benedikt XVI. dovolenou ve Valle d’Aosta na severozápadě Itálie.

NÁVŠTĚVA ZAVÍRANÉ KNIHOVNY
V pracovních dnech před svou dovolenou papež Benedikt XVI. navštívil vatikánskou knihovnu. Ta se totiž chystá kvůli rozsáhlým restauračním zásahům na tříleté uzavření. Během prohlídky knihovny se svěřil novinářům, že si před deseti lety představoval, že svou duchovní kariéru zakončí právě zde, a to jako vědec. „Přiznávám, že když mi před deseti lety bylo sedmdesát, velmi jsem si přál, aby mi můj milovaný předchůdce Jan Pavel II. dovolil věnovat se studiu a bádání v listinách této knihovny,“ prohlásil Benedikt XVI. A v knihovně je skutečně co studovat, protože obsahuje 1,6 milionu knih a dokumentů – často i velmi vzácných svazků. „Náš Pán se mnou měl zcela jiné záměry,“ dodal s úsměvem Joseph Ratzinger.
Během dovolené pronese papež tradiční polední modlitbu Anděl Páně v neděli 15. července v Castello di Mirabellu a o týden později na náměstí v Lorenzagu di Cadore. Středeční generální audience během jeho volných dnů odpadají a začnou až v srpnu. V té době se Svatý otec přesune do letní rezidence v Castel Gandolfu.
(čbk, čtk, red)
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou