9.–15. dubna 2024
Aktuální
vydání
15
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Omluva za spolupráci se Státní bezpečností

27. 11. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/48 Advent přichází, 27.11.2007, Autor: red

Redakce Katolického týdeníku obdržela v minulém týdnu list kněze a historika P. Františka J. Holečka OM. V předchozích měsících zveřejnila média informace o jeho spolupráci s bývalou komunistickou Státní bezpečností.

V této souvislosti, jak uvádí, se rozhodl s vědomím generálního představeného učinit prohlášení. „Milovaní spolubratři, přicházím k vám pro lásku Boží s omluvou, lítostí, pokáním a odhodláním nápravy,“ píše P. Holeček. Vysvětluje dále, že na veřejnost byly uvedeny skutečnosti jeho života z doby před jeho obrácením a kněžským působením. „Mnoho těchto věcí a jejich následků se stále týká mého svědomí i přesto, že jsem je dávno svěřil generální svaté zpovědi,“ vysvětluje kněz. Doplňuje, že vzhledem ke zveřejnění se celá věc týká také církve. „Ve velké důvěře, lásce, oddanosti a účasti s vámi vás prosím, přijměte mou kající a upřímnou omluvu za špatné skutky, které jsem učinil a kterými nyní církev trpí, odpusťte mi, a znovu mne prosím přijměte pro lásku, které nás učí náš Pán Ježíš Kristus,“ uvádí ve svém listu P. František Holeček s tím, že kající omluvu činí veřejně sám proto, aby církev nebyla dále vystavována útokům a netrpěla kvůli jeho dřívějším hříchům. „Mám církev i vás všechny rád a prosím o vaši lásku, odpuštění, modlitbu a pomoc začít novou cestu,“ uzavírá člen řádu paulánů.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou