26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Nové České Miss fandila nejen rodná farnost

5. 2. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/6 Svátost smíření, 5.2.2008, Autor: Lenka Fojtíková

Nejen farním plesem, který byl součástí připomínky 375. výročí příchodu piaristů do města, žila minulou sobotu Strážnice. Ten večer byla totiž Eliška Bučková – dívka z místní farnosti – zvolena Českou Miss. Podle tvrzení některých účastníků plesu se v jednom okamžiku na parketu příliš netančilo, ale spíše fandilo. Z mobilů letěly éterem krátké textové zprávy, které osmnáctileté Elišce přinesly titul České Miss.

„Velmi nás dojala podpora lidí. Elišce snad fandila celá republika,“ podělila se o bezprostřední dojmy maminka Blažena Bučková. Spolu s manželem Vítem a pětiletou dcerkou Rozárkou fandili dceři doma ve Strážnici. Sestru se na ruzyňské letiště v Praze, kde se volba miss konala, vydali podpořit sourozenci – v publiku usedli bratr a dvě sestry.
Krásná Strážničanka přitom získala hned čtyři tituly. Vyhrála totiž nejen hlavní cenu, ale navíc se stala Miss Internet, Miss Frekvence 1 a speciální ocenění získala také coby Tip poroty.
„Kde jsou naši?“ ptala se Eliška hned po vyhlášení výsledků soutěže. „Rodina je pro mne velmi důležitá. Moc se těším, až se se všemi uvidím. Všichni mě nesmírně podporovali. Díky modlitbám celé rodiny a spousty známých jsem celou soutěží prošla s jakýmsi vnitřním klidem, který pak vyvrcholil obrovskou radostí při vyhlašování vítězů,“ podělila se o bezprostřední dojmy nová Česká Miss. „My jsme se ani tak nemodlili za vítězství, ale pokud Eliška vyhraje, aby všechno ustála,“ prozradila její třináctiletá sestra Anička.
Ředitelka soutěže Michaela Maláčová vítězce vzkázala, ať je svá a neztrácí víru v Boha. Podle modelky Petry Němcové by správná Miss měla být milá, ctižádostivá, ale přitom pokorná. Musí tvrdě pracovat, ale nejít přitom přes mrtvoly. „Neměla by vše dělat jen pro sebe, protože má mnohem větší možnosti udělat hodně pro druhé, kteří to potřebují. Správná Miss by prostě měla mít srdce na správném místě,“ upřesnila svůj názor modelka.
Ještě před finálovým večerem Eliška Bučková naznačovala, že by ráda pokračovala v aktivitách, ke kterým ji vedli od útlého věku rodiče. Ve své pomoci by se ráda zaměřila především na děti.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou