26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Modlitby za povolání u sv. Vojtěcha

2. 5. 2006

|
Tisk
|

Vydání: 2006/18 Bohoslovci pod lupou, 2.5.2006, Autor: Jiří Macháně

Pouť za duchovní povolání na hradiště Slavníkovců – knížecího rodu, z něhož pocházel biskup sv. Vojtěch – se uskutečnila o uplynulém víkendu. Na místě, kde světec ministroval a posléze i sloužil mše svaté, koncelebrovali všichni tři královéhradečtí biskupové a želivský opat.

Téměř tři stovky věřících si se svými biskupy připomněly památku sv. Vojtěcha. Přítomní věřící se modlili také za nová kněžská a řeholní povolání. Pouť je totiž zahájením novény za tato povolání v královéhradecké diecézi. V Libici se věřící scházejí k těmto modlitbám už několik let každou poslední sobotu v ěsíci. „Poutí začíná novéna vždy znova,“ vysvětluje řeholní sestra Dominika Bohušová. Královéhradecký biskup Dominik Duka připomněl v promluvě význam sv. Vojtěcha. „Pro nás zůstává tajuplnou a málo srozumitelnou postavou. V naší duši totiž stále dřímá přesvědčení, které přivedlo sv. Vojtěcha k mučednické smrti: že bohatství a moc rozhodují o světě,“ uvedl biskup Duka.
Od minulé neděle až do 7. května probíhají na celém světě modlitby za kněžská a řeholní povolání. Text, který připravila Konference vyšších představených ženských řeholí, je k dispozici na www.volny.cz/kvpzr.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou