16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Mezi čtenáři zvítězil Špidlíkův humor

10. 11. 2010

|
Tisk
|

Vydání: 2010/46 Lev N. Tolstoj, 10.11.2010

Čtenáři KT mají nejraději knihu Tomáše Špidlíka Vatikánské promluvy s humorem. I tak by se daly charakterizovat výsledky druhého ročníku ankety Kniha čtenářů KT. Pro publikaci kardinála Špidlíka z nakladatelství Refugium hlasovalo nejvíce respondentů – Špidlíkův titul obdržel 126 hlasů.

„Máme z toho v redakci samozřejmě radost. Kardinál Špidlík si to zaslouží a výsledky ankety ukazují na jeho velkou popularitu mezi čtenáři. A také na to, že je v církvi oblíbený humor,“ sdělil KT své bezprostřední dojmy z výsledků ankety Tomáš Karczub z naklatelství Refugium. Další Špidlíkova kniha, resp. jeho vybrané humoresky s názvem Otec Špidlík mezi námi, se přitom do první desítky nejoblíbenějších titulů vešla také – vyhoupla se na šesté místo. Na druhé pozici v poměrně těsném závěsu za vítězem skončila Pouť za sv. Kateřinou Sienskou z nakladatelství Cesta, což dokládá čtenářskou oblíbenost P. Františka Lízny. Ten totiž loni s jinou svou „poutnickou“ publikací zvítězil v prvním ročníku této čtenářské ankety. Bronzová příčka svědčí zase o tom, jak jsou si blízké názory čtenářů a odborníků – tedy osobností, které hlasují v jiné knižní anketě KT Dobrá kniha. Tady letos na jaře zvítězila Jeruzalémská Bible z nakladateství Krystal OP a Karmelitánského nakladatelství. Hlasování čtenářů nyní tento úspěšný titul vyneslo na třetí místo. Čtenáři mohli hlasovat pomocí kuponu otištěného v KT nebo prostřednictvím internetu. Zajímavé je, že nejoblíbenější tituly bodovaly v obou formách hlasování, a přízeň čtenářů píšících a mailujících se tak nijak zásadně nelišila. Bližší informace o vítězné Špidlíkově knize Vatikánské promluvy s humorem přineseme v příštím vydání Katolického týdeníku.

Konečné pořadí:

1. Tomáš Špidlík: Vatikánské promluvy s humorem (Refugium) / 126 hlasů
2. František Lízna: Pouť za sv. Kateřinou Sienskou (Cesta) / 122 hlasů
3. Jeruzalémská Bible (Karmelitánské nakl. a Krystal OP) / 113 hlasů
4. Marek Orko Vácha: Probouzení (Cesta) / 92 hlasů
5. Tomáš Sedláček: Ekonomie dobra a zla (65. pole) / 88 hlasů
6. Michal Altrichter: Otec Špidlík mezi námi (Refugium) / 69 hlasů
7. Malcolm Muggeridge: Matka Tereza z Kalkaty (Cesta) / 61 hlasů
8. Greg Watts: Temné noci Matky Terezy (Karmelitánské nakl.) / 58 hlasů
9. Svatí na každý den (Karmelitánské nakl.) / 51 hlasů
10. I. Ilibagiza, S. Erwin: Odpustila jsem (Karmelitánské nakl.) / 45 hlasů

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou