26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Fotografie Jindřicha Štreita

2. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/24 Skauting, 2.9.2004, Autor: KT KT

Nová fotografická publikace Jindřicha Štreita Tak blízko, tak daleko, která byla na nedávném pražském veletrhu Svět knihy oceněna jako nejlepší fotografická kniha roku, přichází do knižního prodeje.

Publikace zachycuje běžný život lidí v Ingušsku, Čečensku a Severní Osetii, život v uprchlických táborech a také v dětských centrech v Ingušsku a Grozném, která provozuje Sdružení Česká katolická charita. Ta je také vydavatelem této knihy a z její iniciativy Jindřich Štreit Severní Kavkaz loni v létě navštívil. Sám se přiznal, že po umělecké stránce mu přinesla tato cesta zatím nejsilnější emociální zážitek. “Asi proto, že tam jde opravdu o život,“ řekl Štreit. Jeho fotografie mají upozornit na přetrvávající problém čečenských uprchlíků a zároveň informovat o činnosti české humanitární organizace. Snímky budou v příštích měsících k vidění i na putovní výstavě Tak blízko, tak daleko. Poprvé ji zájemci mohou zhlédnout právě nyní v Třebíči, kde je otevřena v Zadní synagoze do 20. 6. jako doprovodná akce hudebního festivalu Zámostí 2004. Třebíčská výstava představuje 70 černobílých snímků z tohoto nového fotografického souboru. Jindřich Štreit patří k nejvýraznějším představitelům současné české humanitární fotografie.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou