26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Farní kluziště pro všechny

11. 2. 2014

|
Tisk
|

Sportem žije nejen Soči. Kluziště zprovoznili v uplynulých dnech i na faře v Blatnici pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku. 

Vydání: 2014/7 V Soči myslí na věřící, 11.2.2014, Autor: Jiří Gračka

Podobně jako v ruském přímořském letovisku jim teď život komplikují nadprůměrné teploty… Podle faráře P. Zdeňka Stodůlky se zejména ministranti zabývali plány vzniku zimního sportoviště už dříve, až letos se ho ale povedlo vyrobit. „V první polovině loňského roku jsme totiž na farní zahradě dokončili hřiště se zpevněným povrchem, které teď posloužilo jako základ – zaizolovali jsme ho a napustili vodou,“ popsal P. Stodůlka. Největším problémem podle něj bylo dlouhé čekání na mráz, který přišel až na konci ledna. „Teď je povrch opět rozmrzlý a bruslit se na něm nedá, ale doufám, že mrazy se ještě vrátí,“ je přesvědčen kněz.

Jak kluziště, tak celý areál zahrady jsou přitom otevřeny všem zájemcům a zahrát si na farním ledě může kdokoliv, jen sportovní náčiní si musí přinést vlastní. „Podle očekávání se tu s hokejkami nejčastěji prohánějí ministranti, vznik ledové plochy je ostatně i jejich zásluha,“ dodal P. Stodůlka.

Sami ministranti jsou farním sportovištěm nadšení. „Je skvělé, že kvůli bruslení nemusíme jezdit do jiného města a máme led přímo u kostela,“ raduje se Petr Kuřina. K zápasům se tu schází až dvacet ministrantů, kteří teď čekají na jediné – až farní kluziště zase zamrzne.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou