26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Ester Janečková představila 'maltézskou' kuchařku

11. 12. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/50 Role můžu v adventu, 11.12.2007, Autor: Štěpán Havlíček

Nová kuchařka vánočních receptů byla představena v sobotu 8. prosince v pražském sídle řádu maltézských rytířů. Současně se zde konal charitativní bazar. Získané peníze využije ke své činnosti Maltézská pomoc, která se věnuje péči o nemocné a postižené lidi.

V kuchařce se o svoje oblíbené recepty podělili pracovníci Maltézské pomoci, známé osobnosti i členové řádu maltézských rytířů. Publikaci představila herečka a moderátorka Ester Janečková: „Taková akce jako vánoční bazar je důležitá nejenom pro peníze, které se tu utrží, ale i proto, aby širší veřejnost Maltézskou pomoc poznala. Je to příležitost pro nás ostatní, kteří třeba nemáme tu odvahu a čas nebo jsme se zatím nijak aktivně nezapojili do pomoci. Možná si uvědomíme, že je to potřeba a že existují lidé, kteří pomáhají, a že my můžeme přispět aspoň tou troškou, že je podpoříme nejen finančně, ale také morálně a psychicky.“
Zboží do bazaru přinesli ze svých domácností dobrovolní dárci a své výrobky nabídli i postižení tvůrci z chráněných dílen. Kromě toho bylo pro návštěvníky bazaru připraveno občerstvení. „Líbí se mi tady knížky a kazety. A pak ještě nějaké zákusky,“ sděluje nám své dojmy osmiletý Tobiáš.
Vánoční kuchařku je možné získat i po skončení dobročinné akce, a to v kanceláři Maltézské pomoci. Minimální cena je 150 Kč, dobrovolným příspěvkům se však podle slov pracovníků této organizace meze nekladou. Více informací na www.maltezska-pomoc.cz.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou