16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Víkend ve znamení seniorů a jejich vnoučat

10. 6. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/24 Nezavírejme oči před prostitucí, 10.6.2008

Prarodiče a vnoučata z mnoha míst královéhradecké diecéze zavítali minulou sobotu do Potštejna na historicky první společný den ve westernovém stylu.

Vše začalo dopolední bohoslužbou pod širým nebem v přírodním areálu Kempu Country Vochtánka. Po duchovním programu bylo připravené kovbojské a indiánské představení. Své nenapodobitelné umění jezdectví a práce s koněm předvedl závodník rodea Ivoš Rára, s ukázkou drezury koní vystoupili manželé Tomkovi z ranče Sedící kůň, tajemství indiánských zvyků a dovedností prozradil Petr Staněk z jezdecké farmy Oklahoma a rodeo na ovečkách dětem umožnil Jirka Kašpárek. Mezi seniory a děti zavítala známá zpěvačka, herečka a moderátorka Zora Jandová, která svoji návštěvu zpestřila pěveckým vystoupením, historkami a rozdáním diplomů s porotcovským podpisem za účast v soutěžích.
Akce volně navazovala na pobyty pro prarodiče s vnoučaty. Hlavním cílem Dnu pro prarodiče a vnoučata bylo podle organizátorů především prohloubení a upevnění vztahů právě mezi těmito dvěma generacemi prostřednictvím společných aktivit, zaměřených nejen zábavně, ale i duchovně. „Doporučuji všem prarodičům, aby se podobných akcí zúčastnili, dokud vnoučata mají chuť s nimi jezdit. Setkání, včetně mše svaté, bylo v pěkném prostředí a líbilo se nám tu,“ chválila organizátory Ludmila Syrová, která do Potštejna přijela se svou sestrou a čtyřmi vnoučaty. Záštitu nad celou akcí převzal královéhradecký biskup Dominik Duka a ministerský poradce František Bartoš.

RADOST V DUBU NAD MORAVOU
Bezmála 500 lidí se sešlo minulou sobotu také na mši svatou na vůbec první Pouti seniorů v Dubu nad Moravou. „Napečené byly koláčky a cukroví, točilo se pivo a limonády, opékal kabanos. Z Olomouce přijely Zpěvanky – starší dámy, které nám v kostele při mši svaté i teď při volné zábavě na nádvoří kostela krásně zazpívaly,“ popisuje průběh pouti předseda dubského senior klubu Václav Šilha. Místní duchovní správce P. Jan Kornek si celý den pochvaloval: „Dělá mi velkou radost, když vidím, jak se tu všichni cítí dobře. Radost je totiž jako chřipka, přenáší se na druhé. I starší lidé by měli závěr života prožít v radosti,“ usmívá se P. Kornek.
(cep, jej)


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou