16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

U dálnic si připomněli oběti dopravních nehod

18. 11. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/47 Co víme o Romech?, 18.11.2008

O třetím listopadovém víkendu proběhly na Plzeňsku a v Praze vzpomínkové akce u příležitosti Světového dne obětí dopravních nehod. Pořadatelé tak chtěli nejen připomenout památku obětí nehod, ale zároveň podpořit odhodlanost a připravenost lidí pomáhat.

K připomínce Světového dne obětí dopravních nehod se letos poprvé připojili na Plzeňsku. U dálniční kaple na odpočívce dálnice D5 na obchvatu Plzně u Šlovic se nejprve v sobotu 15. listopadu od 14 hodin konala ekumenická bohoslužba Na památku obětí dopravních nehod. Bohoslužba přímo u dálnice vyvrcholila symbolickým aktem, při němž přítomní mohli do knihy na oltáři zapsat jména svých zemřelých. Putovní pamětní knihu pak duchovní předali do správy zástupcům Českého sdružení obětí dopravních nehod. Ti ji ke stejnému účelu využili hned následující den při vzpomínkovém aktu u dálnice D1 v Praze. Na bohoslužbu od 16 hodin navázala veřejná rozprava s názvem „Jak si můžeme navzájem pomoci při a po dopravních nehodách?“ v Salesiánském středisku mládeže v Plzni.
Připomínka Světového dne obětí dopravních nehod pokračovala minulou neděli pietním aktem u Památníku obětem dopravních nehod na 0. kilometru dálnice D1 v Praze na Chodově.
(kaš)


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou