26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Salesiáni dokončili další středisko mládeže

14. 10. 2010

|
Tisk
|

Vydání: 2010/42 Ohrožený Tibet, 14.10.2010, Autor: Václav Štaud

Až pět set dětí přichází každý týden do kroužků a mnoha volnočasových aktivit salesiánského střediska mládeže v Brně- -Líšni. První část střediska s velkou tělocvičnou, dokončená v roce 2004, tomuto náporu nestačila. Právě v těchto dnech byla ale dokončena jeho další část.

„Slavnostní otevření nového areálu se uskuteční v sobotu 23. října. Těšit se můžeme na pestrý program se soutěžemi, divadelním představením, pěknou hudbou i sladkostmi od našich líšeňských hospodyněk. Areál bude požehnán po slavnostní mši svaté následující neděli. Na obě oslavy srdečně zveme i čtenáře Katolického týdeníku,“ říká Renata Lorencová, vedoucí informační sekce střediska. Je tu opravdu co slavit. Středisko bylo rozšířeno o řadu nových učeben, sportovní víceúčelový sál, dvě hřiště s kvalitním povrchem a nezbytným sociálním zázemím. Svoji důstojnou klubovnu konečně dostaly i desítky obětavých dobrovolníků, bez nichž je provoz střediska a jeho kroužků prakticky nemyslitelný. Veřejnost se může těšit na novinky v podobě letního i zimního bruslení a také líšeňské maminky tu dostaly dárek – praktické hřiště pro nejmenší sportovce.

Zkratka i výraz vděčnosti

Druhá etapa výstavby trvala jediný rok a stála 43 milionů korun, z toho 35 milionů získali salesiáni z fondů Evropské unie. „Jsme vděčni i za podporu města Brna, protože bez ní je téměř vyloučeno získat tak vysokou dotaci. Zbývající část investovaných prostředků ještě čeká na laskavost sponzorů a individuálních dárců, kteří už nám mnohokrát pomohli,“ uvádí Markéta Svobodová, koordinátorka projektu SALVE. „Tento název znamenal pro schvalující úředníky zkratku slov Salesiánský areál líšeňské veřejnosti. Pro nás je to zároveň první slovo starobylé mariánské modlitby, výraz vděčnosti Panně Marii za její ochranu a prosby o pomoc. Budeme ji potřebovat, protože nás ještě čeká, až to podmínky dovolí, uzavření celého komplexu stavbou kostela,“ dodává Markéta Svobodová. Rozšířený salesiánský areál přinesl nové možnosti pro naplnění volného času mládeže dvacetitisícového sídliště. „Ale mýlí se každý, kdo zde čeká jen atrakce pro mladou generaci. S mnoha tvořivými činnostmi, přednáškami, kurzy a besedami nad aktuálními problémy jsme připraveni i na rodiče našich dětí, stejně jako na aktivní seniory,“ zve všechny Renata Lorencová.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou