16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Pouť do Mariazell - ohlédnutí za setkáním národů

2. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/23 Demokracie v církvi, 2.9.2004, Autor: KT KT

Cyklisté, pěší, autobusy a automobily v nebývalém množství zaplavili před několika dny rakouské městečko Mariazell. Právě tam vyvrcholily setkáním osmi národů Středoevropské katolické dny.

Řada lidí kvůli nedostatkům v organizaci zmokla. Ne každý měl totiž to štěstí získat balíček pro poutníky, ve kterém byla také pláštěnka (deštníky nebyly povolené). „Hned po mši svaté jsme s díkem přijali na zahřátí velmi dobrý čaj a polévku. Promočení a špinaví jsme se vydali na cestu k parkovišti - podle plánků vzdálené dva kilometry, ve skutečnosti šest,“ postěžovala si na organizační nedostatky J. Blahová z Olešnice na Moravě. Podle jejích slov nejezdila na parkoviště, kde stál autobus, ani slíbená kyvadlová doprava. „Některé starší sestry se těšily, že se svezou. S vypětím všech sil musely po svých. Domů jsme však přijeli vděčni, že jsme se mohli Pouti národů zúčastnit, poprosit Pannu Marii o přímluvu za Evropu a nabídnout Pánu Bohu všechny nepříjemnosti s poutí spojené,“ doplnila.

Pěším poutníkům na cestě pačasí přálo ...

... sobotní program však provázel déšť.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou