16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Novinky v Katolickém týdeníku

25. 9. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/39 Evangelizace dům od domu, 25.9.2007, Autor: red

Nové grafické podoby KT si už jistě každý čtenář všiml. Přibyly další rubriky a nové stránky. Katolický týdeník si totiž chce i nadále udržet svou pozici na křesťanském mediálním trhu, proto se snaží „přidat plyn“. O současnosti a budoucnosti novin hovoří šéfredaktor Antonín Randa.

V čem se za poslední období týdeník nejvíce změnil?

Takřka v každém druhém čísle přinášíme barevnou přílohu. Navíc šestkrát do roka vychází oblíbená příloha Caritas a od dnešního čísla přibude jednou za čtrnáct dní rozšířený program TV Noe a Proglasu.

Jak se daří na přílohy shánět finanční prostředky?
Farnosti a instituce kontaktujeme s nabídkou, zda se nechtějí prezentovat v novinách významněji. Vždycky se ale musíme domlouvat na příspěvku na vytištění. Nemáme na to prostředky. Naši redaktoři pak přílohu zpracují podle představ zadavatele. Spolupráce se daří – dnes už se nám farnosti a biskupství ozývají dokonce samy. (Naposledy třeba biskupství brněnské a českobudějovické nebo farnosti v Domažlicích a v minulém čísle od sv. Mořice v Olomouci.) Stojí to peníze, ale když pomohou místní podnikatelé nebo obec, dá se to zvládnout.

Katolický týdeník nedostává od církve dotace?
Ne. S dotacemi od církve by se leccos dělalo snáz, ale na druhou stranu: tam, kde jsou dotace, se ne vždy hospodaří zdravě. A my chceme být dobrými hospodáři – být co nejlepší a mít hodně předplatitelů – i to nás motivuje v práci.

Co další novinky?
Naši redaktoři budou cestovat po farnostech a každých čtrnáct dní jednu z nich představíme. V příloze Doma vznikne rubrika domácího učitele náboženství, která bude sloužit především rodičům, jimž jde někdy z náboženských otázek dětí hlava kolem. A celostránkové rozhovory budou každý týden.

Jak to bude s cenou novin?
Ta se neměnila pět let a do konce roku zůstane stejná. Abychom však udrželi vyrovnanou bilanci, bude KT stát od Nového roku jedenáct korun. Žádné jiné noviny nemají tak skvělé čtenáře jako my, takže věřím, že to pochopí.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou