26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

My tři králové jdeme k vám

5. 1. 2016

|
Tisk
|

Vydání: 2016/2 My tři králové jdeme k vám, 5.1.2016, Autor: Jiří Prinz

„Novinkou bylo samotné zahájení letošního už 16. ročníku sbírky v našem hlavním městě. Oproti minulým letům, kdy koledníci vyrazili do pražských ulic z prostor před pražským arcibiskupstvím, požehnal jim letos kardinál Dominik Duka v malostranském chrámu sv. Tomáše,“ říká tiskový mluvčí Charity ČR Jan Oulík.

Tím ale výčet letošních novinek rozhodně nekončí. Jak KT sdělil hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky Marek Navrátil, pořadatelé připravili pro malé koledníky i drobné dárky. „Každý rok se jim snažíme dát nějakou maličkost, aby věděli, že si jejich dobrovolnické práce velice vážíme. Pro letošek jsme pro ně připravili novinku: šátek s logem tříkrálové sbírky, který má univerzální použití,“ zmiňuje Marek Navrátil.

I přes změny zůstává hlavní cíl tříkrálové sbírky stejný: získat co nejvíce finančních prostředků na pomoc potřebným. Každoročně se přitom koledníkům daří vybrat více peněz než v předchozím roce. Povede se jim letos překonat loňský rekord? „Úspěch sbírky bude záviset na mnoha faktorech, třeba i na obyčejném počasí. Když jsou totiž velké mrazy, koledníci nevydrží tak dlouho venku,“ podotýká Jan Oulík. A dodává, že zájemci mohou ke zdaru letošní sbírky přispět třeba i zasláním dárcovské SMS, a to ve tvaru: DMS KOLEDA, číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč).

„Podpořit celou akci je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777,“ dodává Jan Oulík. A připomíná, že součástí sbírky je Tříkrálový koncert, který proběhne v neděli 10. ledna od 18 hodin a v přímém přenosu jej uvede Česká televize na programu ČT 1. „Koncert tradičně moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Zahrají sourozenci Ulrychovi – Javory, Pavel Šporcl, Kašpárek v rohlíku, Beata Bocek a Pavel Helan,“ zve ke sledování pořadu mluvčí Charity ČR

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou