26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Česká mládež se vypravila na setkání s papežem

16. 8. 2005

|
Tisk
|

Vydání: 2005/34 Ideální muž - stejný jako otec?, 16.8.2005, Autor: Jiří Macháně

Na tři a půl tisíce mladých lidí ze všech českých a moravských diecézí odcestovalo v minulém týdnu na XX. Světový den mládeže  do Kolína nad Rýnem. Tam se mají mladí mj. setkat s papežem Benediktem XVI. Většina z nich také přijala pozvání německých diecézí, v nichž se ještě před samotným setkáním zúčastnila programu připraveného místními věřícími.

Stalo se totiž tradicí, že v rámci Světového dne mládeže poznávají jeho účastníci také zemi a život místní církve v jednotlivých diecézích. I mladí Češi se tak letos stali hosty v německých rodinách, farnostech a komunitách, které pro ně připravily nejrůznější aktivity: modlitební setkání, poutě, dobrovolnické akce, turistické výlety, slavnostní setkání a jeden sociálně zaměřený den.

Před odjezdem se mládež také sešla v centrech jednotlivých diecézích na mši a požehnání před cestou. „Po mších jsme si vyslechli poslední dávku informací a také minikatechezi o pouti a putování. Součástí příprav na cestu bylo i malé uvedení do reality současného Německa a pár rad na cestu. Na závěr jsme si zazpívali a pobavili se u scének,“ podělila se o poslední okamžiky před odjezdem Ludmila Horáčková z královéhradecké diecéze.

V průběhu Světového dne mládeže se mladí lidé od 15. do 21. srpna několikrát setkají s papežem. Za vrchol celé akce je považována sobotní vigilie a nedělní mše svatá s Benediktem XVI. „Na sobotní večer si obvykle mladí věřící z hostitelské země připraví pestrý program, ve kterém nechybí hudba, zpěv, tanec a prvky divadelního představení. To vše je provázené slovem a mnohdy i krátkými filmy o současných událostech ve světě. V rámci tohoto večera pak k nám všem promluví současný Svatý otec,“ přiblížila program jedna z účastnic Světového dne mládeže před svým odjezdem do Kolína nad Rýnem.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou