16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Veletrh pro celou rodinu

4. 12. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/49 Než se Ježíš narodil, 4.12.2007

Příloha: Doma

Posílit význam rodiny a představit aktivity některých občanských sdružení a chráněných dílen bylo cílem Veletrhu pro celou rodinu. Akce proběhla v Národním domě v Praze na Smíchově v polovině listopadu.
Veselého přivítání se dostalo všem dětem, které na akci se svými blízkými zavítaly. U vchodu je totiž netrpělivě vyhlížel klaun Bedřich, člen občanského sdružení Zdravotní klauni. „Za měsíc nás třicet klaunů navštíví děti asi v šedesáti nemocnicích,“ pochlubil se. Na veletrhu bylo pro malé návštěvníky přichystáno ještě další překvapení: nafukovací hrad určený ke skotačení. Naopak pro seniory bylo určeno speciální zaškolení při práci s internetem. Mezi vystavovateli převládala občanská sdružení, která rodinám nabízejí pestrou škálu vzdělávacích, poradenských i volnočasových aktivit.
K nejaktivnějším patří Centrum pro rodinu a sociální péči v Ostravě. To například již několik let připravuje interaktivní výstavy o velikonočních a vánočních řemeslech, projekt s názvem Výzva nabízí pomoc rodinám pečujícím o dítě s těžkým zdravotním postižením. Předseda sdružení Jan Zajíček dodává: „Někteří rodiče se zprvu nechtěli stát našimi klienty, protože si mysleli, že nutnou podmínkou je být věřící. Když k nám přišli, zjistili, že po nich nikdo nic takového nechce. Po dvou letech nám řekli, že úplně změnili názor na církev a věřící.“
Podle vyjádření organizátorů by se měl Veletrh pro celou rodinu opakovat zase na podzim. Vystavovatelé věří v rostoucí zájem veřejnosti o tuto akci a následně také o služby, které rodinám nabízejí.
Milena Borgulová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou