26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Velehrad je pro mě krásné místo

12. 6. 2018

|
Tisk
|

BARBORA ČERNOŠKOVÁ je moderátorkou a oblíbenou sportovní novinářkou pořadu Branky, body, vteřiny. Kromě toho byla třináctkrát mistryní České republiky v synchronizovaném plavání. Už několik let je tváří benefičního koncertu Večer lidí dobré vůle na Velehradě, který moderuje společně s hercem Filipem Tomsou. Loni si ale dala přestávku, aby se mohla věnovat rodičovským povinnostem.

Vydání: 2018/24 Oděv kosmonautů pro papeže, 12.6.2018, Autor: Jiří Macháně


 
Sledovala a moc se mi líbil. Mám to na Velehradě ráda, vždycky na mě dýchne skvělá atmosféra. Je zvláštní, že to funguje i přes kamery, když sedíte doma u obrazovky. Udělalo mi radost, že mě Filip s Terezkou na dálku pozdravili z pódia. Potvrdilo se mi, že Večer lidí dobré vůle je výjimečná akce. Letos přijedeme na Velehrad s manželem a ročním synkem Vincentem. Holčičky – osmiletá Elenka a Adrianka, která má tři a půl roku – s námi nepřijedou. Přece jen jedu na Velehrad i pracovat, potřebuju se soustředit, nemůžu se dětem plně věnovat.
Jen díky manželovi. Jirka je mi velkou oporou, jsme zkrátka tým. On ví, že mám svou práci ráda, a tak jsme se už dřív dohodli, že oba upravíme naše pracovní podmínky a budeme se napůl starat i o děti. Jsem mu za to vděčná, i když on o žádný vděk nestojí. Chce být s dětmi sám od sebe, ne se jen vracet pozdě večer z práce a koukat se, jak spí v postýlkách.
Nikdy jsem to nebrala tak, že se prosazuji do mužského světa. Chtěla jsem prostě dělat to, co mě baví. Ještě teď mi někdy přijde dopis, kde nějaký divák píše, proč se pletu do sportu, když mu nemůžu rozumět. Když se pak s těmi lidmi bavíte víc, zjistíte, že si postavili bariéry ve vlastní hlavě. Já je tam nemám: neexistuje mužský a ženský svět, je to svět nás všech.
Cílevědomost, vytrvalost, schopnost zatnout zuby. A taky vědomí, že když něčeho chcete dosáhnout, nespadne vám to do klína jen tak.
Nejradši jsme prostě spolu. Chodíme do lesa na procházky s kočárkem a dcerky kolem nás krouží na kolech. Moc rádi máme Krkonoše, máme tam oblíbené místo, kam jezdíme už roky. A taky samozřejmě na jižní a severní Moravu a za rodinou.
Určitě přijeďte! Je to krásné místo, kde na vás dýchá historie v moderním kabátě. Lidé jsou tam úžasní, přátelští a laskaví. A pokud na tom budete jako já, načerpáte tam energii na celý rok.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou