16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

V Odrách se potkali mladí umělci

22. 3. 2016

|
Tisk
|

Pět stovek žáků z celkem 22 škol dorazilo do Oder, aby ukázali, čemu se během roku věnují. Nechyběli zde ani řeckokatolíci.

Vydání: 2016/13 Papež zahájil Svatý týden, 22.3.2016, Autor: Pavel Siuda

Příloha: Diecézní zpravodajství - Ostravsko-opavská diecéze


Studenti základních i středních církevních škol se po vyučování věnují celé řadě uměleckých aktivit: zpívají ve školním sboru, tančí, recitují, hrají divadlo nebo ve školní kapele. S tím nejlepším pak zamíří na Celostátní přehlídku zájmové umělecké činnosti církevních škol v Odrách. V minulém týdnu zdejší Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České hostila její 23. ročník.
„Zastoupeny jsou školy z pražské, litoměřické, českobudějovické, brněnské, olomoucké a ostravsko-opavské diecéze. Přehlídky se účastní i žáci ze škol grécko-katolické eparchie Košice,“ uvedla ředitelka pořadatelské školy Pavla Hostašová.
V letošním roce se v Odrách představili i nadaní spisovatelé a básníci. Součástí přehlídky bylo totiž vyhodnocení literární soutěže k 700. výročí narození Karla IV. s názvem „Karel IV. – Štít míru a sloup pokoje“.
„Sešlo se 86 prací a s hodnocením nám pomohli učitelé českého jazyka a literatury z Křesťanského gymnázia v Praze. Duchovní rozměr posuzovali školní kaplani. Všechny práce studentů hodnotily čtyři na sobě nezávislé týmy,“ popsala hodnocení ředitelka oderské školy.
V literární soutěži zabodovalo třebíčské gymnázium, jehož mladší žáci zvítězili v kategorii próza i poezie. Ocenění si z odvezli nejen diplomy, ale také knižní odměny a drobné dárky. Autoři čtyř nejlepších prací se mohou těšit na prohlídku hradu Karlštejn.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou