16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Televize Noe má nové studio pro hlavní město

10. 3. 2011

|
Tisk
|

Vydání: 2011/11 Postní jídelníček, 10.3.2011

Televize Noe otevřela minulý čtvrtek nové regionální televizní studio. Další místo pro svou činnost získala tato křesťanská televize až na samé hranici Prahy – v malé vsi Břve, která je součástí města Hostivice. Vybudování studia umožnila především majitelka rozsáhlé nemovitosti v centru obce Alena Filípková. Televizi totiž zdarma poskytla k užívání jednu z budov svého statku.

Hlavní hvězdou slavnostního večera byla tedy vedle otevíraného studia Don Bosco právě Alena Filípková. Na úvod slavnostního večera vyprávěla donátorka o osudu své rodiny, kterou komunisté připravili o veškerý majetek, i o těžkostech, které stihly její blízké v následujících letech totalitního útlaku. „Dvacet let od revoluce jsem se modlila za to, abych našla nějaké docela jiné využití pro tento statek. Můj sen se splnil, když jsem začala jednat s P. Leošem Ryškou,“ zdůraznila Alena Filípková. Slovy díků a chvály ředitel televize Noe P. Leoš Ryška nešetřil. „Když jsme se dozvěděli, že nám chce někdo dát zdarma k užívání celý dům, bylo nám jasné, že máme jít právě sem – tedy na Břve,“ uvedl P. Ryška a zároveň poděkoval další dobré duši nového studia, boromejce sestře Goretti, která darovala vnitřní vybavení studia. Nové studio televize Noe požehnal arcibiskup Dominik Duka. „Radost darujících i obdarovaných – tu vám přeji stejně jako úspěch,“ pogratuloval Dominik Duka všem pracovníkům televize Noe. Studio Don Bosco se stane zázemím nejen pro štáb televize, ale i pro výrobu vzdělávacích pořadů a dokumentů. Jakmile se podaří vybudovat dostatečně kapacitní datové připojení, budou se odsud vysílat i přímé přenosy některých pořadů, aby jejich hosté nemuseli cestovat až do Ostravy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou