12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Studenti soutěžili ve znalostech Bible

26. 3. 2019

|
Tisk
|

Finále soutěže „Bible a my“ se uskutečnilo minulý týden na Biskupském gymnáziu v Brně. Biblické klání přilákalo více než šest tisíc zájemců ze dvou stovek škol z celé ČR.

Vydání: 2019/13 Biskupové reagují na zneužívání, 26.3.2019, Autor: Renata Lorencová

Příloha: Diecézní zpravodajství - Brněnská diecéze


 
„Nestačí Písmo znát, ale i vnímat, co nám Bůh chce skrze něj sdělit. Čím je člověk starší, tím víc může Bibli porozumět, protože ví, co a jak v ní má hledat. V tomto vidím hlavní poslání soutěže,“ zamýšlí se P. Jiří Janalík, spirituál gymnázia. „Hodně jsem se bál, byl to stres, ale věřím, že budu mezi dvacítkou úspěšných. Na soutěž jezdím rád, poznám tu spoustu nových kamarádů a rozšířím si vědomosti,“ směje se dvanáctiletý Vašek z Opavy, který soutěžil už potřetí.
Každý rok dominují různá témata, letos to byl například Abrahám, cesty apoštola Pavla a Mojžíš. Otázky pořadatelé čerpají z ekumenického překladu Bible. „Písmo je nevyčerpatelným zdrojem při hledání smyslu života. A zájemců o soutěž každoročně přibývá,“ chválí hlavní organizátor Petr Tomeček.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou