12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Studenti se na Velehradě zabývali odpovědností

24. 4. 2018

|
Tisk
|

Více než šest set mladých lidí přijalo minulý týden pozvání na Studentský Velehrad. Setkání, které od čtvrtka do neděle na poutním místě už počtrnácté uspořádalo Vysokoškolské katolické hnutí, se tentokrát zaměřilo na hledání odpovědnosti.

Vydání: 2018/17 Kardinál Josef Beran už je doma, 24.4.2018, Autor: Jiří Gračka



„Téma vyjádřené mottem ‚Je to na tobě‘ mladí lidé během studia na vysoké škole řeší intenzivně: někdo se musí začít starat sám o sebe, jiný se zapojí do politiky nebo občanských aktivit,“ popisuje smysl akce jedna z organizátorek Jana Havlíčková.
Dvojí druh odpovědnosti se podle ní odrazil také v programu. „V pátek jsme se zaměřili na odpovědnost, kterou má člověk za sebe, aby si například dokázal uvědomit své silné stránky, a v sobotu byla akcentována odpovědnost za svět, tedy téma ekologie nebo předávání víry,“ upřesňuje Jana Havlíčková.
Mezi přednášejícími se objevily známé osobnosti, jako Magda Vášáryová, Mons. Tomáš Halík, P. Vojtěch Kodet či P. Marek Orko Vácha, ale i hosté s nevšedními životními zkušenostmi: ředitel Centra paliativní péče Martin Loučka nebo řeholnice věnující se prostitutkám Klára Marie Stráníková.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou