16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Staří kněží se do nového domova těší

21. 2. 2017

|
Tisk
|

Obyvatelé uzavíraného Kněžského domova v Českých Budějovicích přijeli v pondělí 13. února do Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí, aby se seznámili s prostředím, kam se zanedlouho přestěhují.

Vydání: 2017/8 Plesy a veselí vystřídá půst, 21.2.2017, Autor: Radek Gális

Příloha: Diecézní zpravodajství - Českobudějovická diecéze


„Přijeli k nám čtyři kněží a byli zde nadšení,“ říká Jana Nováková, vedoucí zařízení, které provozuje Diecézní charita České Budějovice.
S jiskrou v očích
„Pochvalovali si krásné prostředí i pokoje a velmi se jim líbila jídelna, kde je nadchla terasa s krásným výhledem,“ pokračuje Jana Nováková s tím, že budoucí obyvatelé se už těší na vyhřívání na sluníčku.
Při návštěvě se konzultovaly také praktické věci ohledně ubytování i pomoci zdejších pracovnic. Kromě zaměstnanců Kněžského domova se setkání zúčastnil i administrátor veselské farnosti P. Stanislav Brožka a Antonín Randa, předseda sdružení Cesta 121, které pomáhá starým kněžím.
„Kněží byli velmi milí, galantní a myslím, že se do Veselí těší,“ říká Jana Nováková. „V očích měli jiskru radosti a vůbec jsem z jejich strany necítila zármutek nad tím, že se musí stěhovat. Je vidět, že všichni zaměstnanci i biskupství dělají vše pro to, aby byl jejich přechod co nejsnazší,“ dodala k uvolněnému setkání Jana Nováková. Kněží se pak pomodlili v kapli a při krátké prohlídce svého nového domova navštívili i P. Hugo Pitla, který zde již několik let žije.
Staří kněží mají opustit českobudějovický Kněžský domov, kde žili několik let, do konce dubna. (Více jsme na toto téma psali v KT 5/2017.)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou