23.–29. dubna 2024
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Sportovní hala patřila ministrantům

14. 11. 2017

|
Tisk
|

Atmosféra jako při velkých sportovních událostech. Rodiče, kamarádi i kamarádky fandí ze všech sil a všechna mužstva bojují jako o život.

Vydání: 2017/46 Notre-Dame uctila padlé, 14.11.2017, Autor: Václav Štaud

Příloha: Diecézní zpravodajství - Brněnská diecéze



Na ministrantskou olympiádu do Telnice přijeli závodníci i fandové minulou sobotu. „Snažím se mezi mladé sportovce přijít každý rok. A musím říci, že je to povinnost velmi příjemná. Organizátorům jsem za jejich práci pro naše kluky vděčný. Jen přemýšlím, že bychom měli něco tak atraktivního rychle vymyslet i pro děvčata,“ říká děkan P. Jan Nekuda.
Při akci, která začala i skončila modlitbou a kněžským požehnáním, svítil téměř dvanáct hodin plamen ohně, který byl zapálen od paškálu v kostele. Vedle tří oblíbených sportů museli účastníci, rozdělení do tří věkových skupin, prokázat i náboženské znalosti dobrého ministranta. „Testy si skupiny odvážejí domů, aby se nad výsledky mohli jejich duchovní pastýři zamyslet a případné nedostatky při schůzkách ministrantů rychle dohnat,“ prozradil hlavní organizátor olympiády, telnický starosta František Kroutil.
„Zaujmout mládež a vést ji k duchovním hodnotám je v době nekonečné nabídky na sociálních sítích velmi těžký úkol. Už ale víme, že právě prostřednictvím sportu můžeme hodně dokázat,“ říká Petr Šmerda, vedoucí ministrantů v Pozořicích. Právě jeho svěřenci si z Telnice odváželi nejvíc bodů. Velmi dobře byli připraveni i ministranti ze Slavkova, kteří skončili druzí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou