26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Sonicflood na Velehradě

11. 3. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/11 Chápe kněze nejlépe kněz?, 11.3.2008

www.sonicflood.com
SONICFLOOD je pop-rocková kapela pocházející z amerického městečka Nashville v Tennessee. Pět hudebníků tvořících tuto kapelu, která hraje něco mezi praise a worship, vystupovalo původně s různými nashvillskými skupinami, než se po několika letech setkávání na různých koncertech a festivalech rozhodli dát dohromady. Na konci devadesátých let minulého století vytvořili kapelu založenou na stejných vizích, názorech a touhách chválit Boha.

V roce 1999 vydali debutové album pojmenované podle názvu kapely. Na rozdíl od písní, které muzikanti hráli se svými původními kapelami, jsou písně jejich nového alba přímými chválami Boha, ne pouze písněmi o Bohu, jak říká kytarista Dwayne Larring. Cílem kapely je „tvořit hudbu, která přivede posluchače k Boží přítomnosti“.
Počátkem tisíciletí prošla hudební skupina personálními změnami, ale svému (nejen) hudebnímu cíli zůstala věrná. Po debutu Sonicflood vydala kapela několik dalších alb a hudební DVD.
Více na www.hudba.signaly.cz nebo na www.activ8.cz.
(spm)




Sekce pro mládež České biskupské konference, Sekcia pre mládež Konference biskupov Slovenska, Asociace křesťanských sdružení mládeže, Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže a Diecézní charita ostravsko-opavská pořádají

Benefiční koncert „PRO UKRAJINU“
„Potřebujeme být v jednotě s každým otevřeným a zapáleným srdcem.“

SonicFlood (USA), Tretí deň (SK)


Koncert se uskuteční 18. července v 19.30 hodin na Velehradě, v rámci setkání mládeže ActIv8.
Akce se podle očekávání zúčastní 7–10 tisíc mladých křesťanů z Čech, Slovenska, Maďarska a Polska.



Diecézní charita ostravsko-opavská spolupracuje již osmým rokem se slovenským misionářem P. Petrem Krenickým. Vše začalo při povodních na Ukrajině, pak následovala řada charitativních projektů: pomoc nemocným dětem, zprostředkování materiální a finanční pomoci, brigády mládeže, organizování letních táborů, každoroční cesty adoptivních rodičů na Ukrajinu aj.
Slovenský misionář P. Peter Krenický vykonává již čtrnáctým rokem namáhavou misii na Podkarpatské Rusi. Oblast, ve které P. Peter působí, byla kdysi z 95 % katolická, po válce byli kněží postříleni, odvezeni na dalekou Sibiř, katolická církev zlikvidována a začala tam působit pravoslavná církev – v té době jeden z nástrojů státní moci.
Misie P. Krenického je zápasem o zachování lidské důstojnosti, pomáhá lidem vrátit sebedůvěru a odpovědnost za své osudy. Za dobu svého působení obnovil 38 katolických farností a postavil 28 kostelů. Není zastáncem masové humanitární pomoci. Nabízí lidem práci při stavbách kostelů, v pomoci nejubožejším, při práci s mládeží. Zajišťuje možnosti vzdělání, podporuje kulturní tradice. Snaží se do vyprahlých srdcí zasít naději, kterou čerpá z častých nočních bdění: „Když se všichni sejdeme a modlíme se do rána, tak nám Bůh dodává síly, ukazuje, že on ještě z Karpat neodešel. Je to ohromný zážitek – vidět, jak lidé prožívají tu noc, jak se během ní mění a jak se v jejich tvářích rodí radost a optimismus.“
Ukrajina je nejchudší zemí Evropy. Po rozpadu Sovětského svazu, kdy zaniklo 90 % průmyslu a výroby, se tato země snaží ekonomicky vzpamatovat. V současnosti vycestovalo za prací a v zahraničí pobývá osm milionů Ukrajinců. Narůstá tak počet rozvrácených rodin, přibývá dětí ulice, sirotků, opuštěných starých lidí. Sociální zabezpečení ze strany státu je hluboko pod minimem nutným pro život.
Výtěžek koncertu bude předán Diecézní charitě ostravsko-opavské, která jej využije na financování svých projektů na Ukrajině.
(spm)



Sonicflood: Stále věčný

Obloha se zřítí
a země pomine,
avšak Tvoje věrnost
navěky zůstane.
Přátelé odejdou,
jen projdou a zmizí,
avšak mou jistotou
je to, že jsi věčný,
že Ty jsi věčný.

Vždyť Ty budeš stejný,
láska Tvá se nezmění.
Jsi stále věčný.
V Tebe mohu důvěřovat
a navždy spoléhat,
že jsi stále věčný,
Ty jsi stále věčný.

Když krása vybledne
a zmizí navždy,
po všechny moje dny
Ty zůstaneš věrný.
A pak až vydechnu
poslední svůj dech,
v Tvé věrnosti najdu
svůj odpočinek.

Když se všechno kolem nás
obrátí v prach,
když země pomine,
Ty budeš stále zde.
Nemusím se bát.

Vždyť Ty jsi alfa i omega,
jsi tu stále, napořád.


 
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou