26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Slunečný Festival pod věží

3. 10. 2006

|
Tisk
|

Vydání: 2006/40 Cizinci v české církvi, 3.10.2006, Autor: Jiří Macháně

Ve Zlíně se o uplynulém víkendu uskutečnila za mediální podpory Katolického týdeníku přehlídka amatérských hudebních skupin z České a Slovenské republiky, které hrají křesťanskou nebo duchovní tvorbu v moderním pojetí - folkovém, rockovém, bigbeatovém nebo podobném stylu.

Na Festival pod věží dorazilo asi dvanáct kapel a přibližně šest set diváků. Na prostranství i uvnitř kostela Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na Jižních svazích se uskutečnil už třetí ročník tohoto nesoutěžního festivalu. „Proč pod věží? No to je jasné,“ usmívá se jeden z organizátorů z místního salesiánského střediska Radovan Výsmek a kyne směrem k věži moderního kostela. Počasí se podle jeho slov letos nevídaně vydařilo a na hudebníky i diváky se po tři dny „usmívalo“ sluníčko. „Výborné byly dva hlavní koncerty kapel Mošny a Kapucíni a Stanley. Kostel byl plný k prasknutí a báječná atmosféra,“ pochvaluje si Radovan Výsmek. Ten také čtenářům Katolického týdeníku jako jedněm z prvních prozradil, jakou novinku přinesl letošní ročník festivalu: „Chceme do příštího roku vybudovat českou a slovenskou databázi křesťanské hudby na internetové adrese www.gospely.cz.“ Má tak vzniknout informační server - samoobslužná databáze, kde o sobě mohou kapely, soubory a scholy dávat vědět. Stránka by měla zároveň sloužit i pořadatelům různých akcí, koncertů a festivalů. Podle slov Radovana Výsmeka budou mít odkud čerpat i lidé, kteří této hudbě fandí a budou hledat informace.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou