16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Signály evangelizují v digitálním světě

10. 9. 2009

|
Tisk
|

Vydání: 2009/37 Sebepřijetí, 10.9.2009, Autor: Tomáš Kutil

Zástupci a příznivci křesťanského komunitního webu Signály.cz se minulý týden sešli v Praze a ohlédli se za prvními dvěma roky „života“ tohoto webu. Zároveň uspořádali konferenci Křesťané a internetové společenské sítě. Impuls jim k tomu dal papež Benedikt XVI, který vyzval mladé lidi, aby vydávali svědectví o své víře v digitálním světě.

Na konferenci zaznělo několik témat, o nichž se ve společnosti běžně nemluví. Plzeňský biskup František Radkovský ji otevřel přednáškou o vztahu církve a internetových společenských sítí, P. Josef Ptáček, který se moderními technologiemi zabývá na Arcibiskupství pražském, zase mluvil o pastoraci a evangelizaci prostřednictvím těchto sítí. Vystoupil i předseda KDU-ČSL, který mluvil o křesťanské politice ve vztahu ke komunitním webům. Hlavní tvůrce Signálů Jan Šedo pak konferenci uzavřel tématem zahraničních křesťanských internetových společenských sítí. Vrcholem setkání byla pro tvůrce Signálů diskuse se samotnými uživateli. „Při ní se nám potvrdilo, že opravdu palčivou otázkou je soukromí, na jehož dobrém nastavení bude v nové verzi Signálů potřeba důkladně zapracovat,“ sdělil KT Vojtěch Trmač, jenž má na starosti propagaci Signálů.cz. On sám si odnesl i konkrétní tip do sekce, kterou má na starost: „Potvrdilo se mi, že pokud chceme uživatele přimět k tomu, aby přispívali na provoz webu nebo vstupovali do našeho občanského sdružení, je dobré je motivovat – třeba nějakou soutěží.“ Signály čeká v následujících měsících také několik změn. V první řadě je to podle Vojtěcha Trmače zajištění stabilního týmu spolupracovníků pro každou sekci, dále pak dostat do povědomí uživatelů občanské sdružení, jež funguje teprve několik měsíců, a konečně co nejlepší využití možností, které přinese nová verze webu, jejíž spuštění je plánováno na podzim tohoto roku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou