16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

S biskupem na pouti v Králíkách

20. 9. 2016

|
Tisk
|

Několik autobusů z různých koutů královéhradecké diecéze přivezlo na poutní místo Králíky věřící, aby spolu s diecézními katechety a dalšími poutníky strávili den pod ochranou Matky Boží.

Vydání: 2016/39 Tisíce žáků porovnají své znalosti Bible, 20.9.2016, Autor: Pavel Sršeň

Příloha: Diecézní zpravodajství - Královehradecká diecéze



S diecézním biskupem Janem Vokálem, kněžími a jáhny prošli Svatou bránou a získali tak po splnění dalších podmínek plnomocné odpustky v rámci Svatého roku milosrdenství. „Krista poznáváme ve dvou pilířích – jednak ve zjevení a jednak v magisterském poslání církve,“ řekl biskup Vokál katechetům. Dále jim kladl na srdce, že „nauku církve musíme nejen znát, ale především ji musíme žít! Naše srdce musí být napojeno na Krista, protože tituly a doktoráty jsou bez víry málo platné“. Poutníkům pak připomněl, že letošní Rok milosrdenství je opravdu výjimečný, neboť poprvé v historii církve mohou věřící procházet Svatými branami v různých koutech světa a nemusí k tomu využívat jen čtyř známých římských bazilik.
Při diecézním katechetickém setkání, které se rovněž neslo v duchu Božího milosrdenství, se v 10 hodin sešli v kostele katecheti, učitelé náboženství a další služebníci Božího slova, včetně biskupa Vokála, aby vyslechli přednášku Pavly Edity Hercíkové. V ambitech kláštera pak měli všichni možnost prožít interaktivní Cestu Božího milosrdenství s několika zastaveními, při nichž mohli rozjímat o Nejsvětějším Srdci Ježíšově, o Panně Marii Růžencové nebo o uzdravení. Kdo chtěl, vystoupal po kolenou i po Svatých schodech.
Přípravy na společné projití Svatou bránou milosrdenství se ujal P. Jan Paseka, který od srpna vede Pastorační centrum. Ve své promluvě při následné bohoslužbě, kterou celebroval královéhradecký sídelní biskup, popřál věřícím, aby byli hodně bohatí. Bohatí na milosrdenství pro sebe a pro všechny kolem sebe.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou