26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Rekord na táboře

9. 10. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/41 Proč lžeme?, 9.10.2007

Příloha: Doma

Sezona letních táborů pro letošek skončila. A to je ta pravá chvíle, aby byl do databanky českých „nej“ zapsán muž, který je skutečným nestorem letních táborů – pan Antonín „Zaďa“ Zavadil. Záznam nového rekordu zní lakonicky: nejdéle působící pracovník dětských táborů.
Antonín Zavadil působí jako vedoucí na dětských letních táborech nepřetržitě neuvěřitelných 62 let. S touto aktivitou začal v roce 1946, v průběhu své činnosti vedl celkem 153 táborových turnusů, kterými prošlo více než 21 tisíc dětí.
Co se za tímto údajem skrývá, si umí představit jen ten, kdo někdy dětský tábor připravoval. Hodiny, dny a týdny příprav, čtení knih při hledání motivace tábora, objevování a vymýšlení nových her, shánění materiálů ... A pak plné nasazení při organizování táborových dnů i nočních her.
Pan Zavadil od druhé světové války ani jeden rok na táboře nechyběl, i když po roce 1968 musel nějakou dobu pracovat pod cizími jmény. Už teď se k němu na příští rok 2008 hlásí další děti. Klobouk dolů, pane Zavadile!
Miroslav Marek, agentura Dobrý den
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou