16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Příští rok za svatou Anežkou do Říma, usnesli se biskupové

30. 10. 2018

|
Tisk
|

O nemocničních kaplanech, sbírce pro blízkovýchodní křesťany, evropských dotacích či národní pouti jednali minulý týden biskupové.

Vydání: 2018/44 Proč slavíme svátky zesnulých?, 30.10.2018, Autor: Tomáš Kutil


V Dolních Břežanech se setkali na plenárním zasedání. Biskupové při bohoslužbě též poděkovali za sto let od vzniku Československa. „U hrobů českých králů v kostele na Zbraslavi jsme si připomněli i kořeny naší státnosti,“ uvedl generální sekretář ČBK P. Stanislav Přibyl. Půlden s biskupy strávil i zástupce nunciatury, který potvrdil, že nový nuncius Charles Balvo přijede v řádu týdnů. Pochází z amerického Brooklynu a na nunciatuře v ČR působil jako diplomat už v 90. letech a umí základy češtiny.
Biskupové se rovněž rozhodli uspořádat příští rok v listopadu národní pouť do Říma při příležitosti 30. výročí svatořečení Anežky České. „Svatá Anežka byla brána jako symbol nové svobody. Chtěli bychom si při této pouti znovu připomenout ideály, které jsou s ní spojené, čerpat z jejího odkazu,“ připojil pražský pomocný biskup Zdenek Wasserbauer.
Jednání se zúčastnila i nová předsedkyně konference ženských řeholí, sestra Krista Chládková. Rozhovor s ní přinášíme na str. 6 aktuálního KT.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou