26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Přípravy na setkání Taizé vrcholí

11. 11. 2014

|
Tisk
|

Loňské prosincové Dny důvěry se konaly ve Štrasburku. Letos míří mladí lidé do Prahy. Snímek archiv taizé

Vydání: 2014/46 Taizé: přípravy vrcholí , 11.11.2014, Autor: Jiří Prinz

Navštěvují farnosti, komunikují s médii, vydávají informační materiály. Bratři z Taizé nenechávají nic náhodě.

Před prosincovým setkáním mladých lidí v Praze dělají vše pro zdárný průběh akce, na kterou se sjedou křesťané z celé Evropy.

„Snažili jsme se zkontaktovat všechny farnosti v Praze i v jejím okolí. Pokud se nám nepodařilo některou oslovit, prosím, aby se s námi co nejrychleji spojila. Těch farností je strašně moc. Vždyť jsme oslovili všechny křesťanské církve,“ líčí aktuální stav příprav bratr Marek z komunity Taizé. Podle jeho slov už také v sedmi desítkách farností fungují přípravné týmy, které pracují na organizaci prosincového setkání. Jejich prvořadým úkolem nyní je nalézt rodiny, které by byly ochotny poskytnout mladým účastníkům akce přístřeší.

A farnosti? Daří se jim na požadavek bratrů reagovat? „Lidé jsou ochotní. Řada těch, kteří jsou připraveni nabídnout ubytování, se nám už přihlásila. Zrovna nedávno za mnou přišla jedna paní s tím, že by mohla ubytovat až pět lidí,“ popisuje ochotu ve farnosti Nejsvětějšího Srdce Páně v pražských Vinohradech místní duchovní správce P. Zdeněk Wasserbauer. V jeho farnosti, stejně jako v dalších, si zájemci mohou vyzvednout brožuru, kde najdou všechny potřebné informace pro případ, že by chtěli mladým křesťanům nabídnout ubytování.

Bližší informace lze nalézt na

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou