26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Vyrábění dárků je samo dárkem

10. 12. 2013

|
Tisk
|

Doba před Vánoci je plná paradoxů. O shonu a stresu v tomto „čase pohody a míru“ už byly popsány stohy papíru, problém půjček, kterými se rodiny zatěžují, aby se mohly obdarovat, řeší média i ekonomové. A podobné je to s dárky: trávíme hodiny na nákupech, abychom udělali radost svým dětem, které nás ovšem mezitím postrádají.

Vydání: 2013/50 Advent je též časem solidarity, 10.12.2013, Autor: Alena Scheinostová

Příloha: Doma

Přitom se odborníci shodují, že nejcennějším dárkem dítěti je náš čas, a ještě lépe společná činnost. Proč tedy nespojit jedno s druhým a nevyrobit společně drobné dárečky? Příprava dárků dědovi nebo spolužačce pod stromeček dává zároveň vhodný prostor, jak s dětmi probrat, k čemu ty Vánoce vlastně jsou, co křesťané v těchto dnech oslavují i jak je to tedy s tím „ježíškem“.

Netřeba se bát nedostatku zručnosti. Vzpomínáte si, jakou radost měli vaši rodiče z vašich neobratných dětských malůvek a papírových slepenin? Ručně vyrobený dárek vypovídá o čase a péči, který jste nad ním strávili. Prozrazuje váš vztah k obdarovanému, protože je jen stěží možné dát si práci s dárkem pro někoho, kdo by vám byl lhostejný. Navíc je každý vlastnoruční dárek originál – stejně jako obdarovaný a stejně jako vy.

Přinášíme několik inspirací k jednoduchému tvoření, které pod vaším vedením zvládnou i menší děti. Snažili jsme se vybírat tak, abyste potřebovali co nejméně neobvyklých materiálů a aby byly výsledky použitelné a nemusely skončit jen někde za vitrínou.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou