26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Vyberte tři knihy z pětačtyřiceti

31. 10. 2017

|
Tisk
|

V posledních dvou ročnících Knihy čtenářů Katolického týdeníku vyhrály tituly malých, snad až příležitostných nakladatelství: Flétna a A.M.I.M.S. Dočkáme se i letos nějakého překvapení?

Vydání: 2017/44 Žehnání nové redakce KT, 31.10.2017, Autor: Aleš Palán

Příloha: Kniha čtenářů 2017

Je ovšem docela dobře možné, že svou pozici upevní nakladatelství Cesta. Její kniha zatím ani jednou nechyběla na medailových pozicích naší ankety. Celkově jde v tomto směru o vůbec nejúspěšnější nakladatelství. Loni se v Brně radovali ze druhého a třetího místa a letos přicházejí například s novou knihou Marka Váchy Nevyžádané rady mládeži, autora, který je v čtenářském hlasování vždy hodně vysoko. A nejen to – o zájem čtenářů se uchází také bratr Roger z Taizé či biskup Pavel Konzbul. I tady můžeme hledat favority.
S velkým počtem titulů soutěží i další významné nakladatelství – a to karmelitánské. Čtenáře může oslovit klasika Bruce Marshalla Plná slávy nebo úspěšná novinka Karla Sládka Žít s moudrostí včel, případně nová kniha Eduarda Martina – ani jeho příběhy nemívají o čtenáře nouzi.
Rozhodněte, který titul zaboduje
Zabodovat může také spolupracovník redakce KT Radek Gális s knihou vzpomínek na kardinála Vlka či některá kniha, kterou vydal Katolický týdeník – třeba vzpomínky Taťány Lukešové Píšu, dokud si pamatuju. Knihu edičně připravil editor KT Jan
Paulas.
Zřejmě nezvratnou tendencí v anketě Kniha čtenářů je fakt, že stále více hlasů přichází po internetu. S velkou pravděpodobností se tedy dá prohlásit, že letos vyhraje kniha, která dostane nejvíc kliků na www.katyd.cz, a nikoliv ta, která získá nejvíc škrtů perem na papírovém hlasovacím kuponu. Jaká kniha to ale bude, zatím nikdo neví. Rozhodnete o tom vy, naši čtenáři. Vybírat můžete ze 45 titulů, které nominovalo 14 nakladatelství.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou