16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Prarodiče na Sněžce s arcibiskupem Dukou

24. 8. 2010

|
Tisk
|

Vydání: 2010/35 Humor v církvi, 24.8.2010

Příloha: Doma

Svatovavřinecká pouť na Sněžce láká každoročně stovky poutníků z různých koutů České republiky.
Mezi nimi letos nechyběla ani skupinka věřících prarodičů a vnoučat pobývající na tradičním prázdninovém pobytu v Janských Lázních. Setkali se zde s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou.
Hlavní událostí poutě byla bohoslužba pod širým nebem v blízkosti kaple zasvěcené jáhnu a mučedníku svatému Vavřinci. Předsedal jí pražský arcibiskup Dominik Duka, polskou stranu zastupoval legnický biskup Stefan Cichy. Po skončení mše se děti a prarodiče z královéhradecké i jiných diecézí pozdravili s arcibiskupem Dukou.

Pouť, která člověka nadchne
„Na Sněžku jsme se velmi těšili. Svatovavřinecká pouť mě nadchla již v minulém roce a s novým nadšením jsem uvítala účast na bohoslužbě v nejvýše položeném místě naší krásné země. Jeden z nejpůsobivějších zážitků pro nás byla možnost pozdravit se s otcem arcibiskupem,“ vylíčila svoje dojmy Libuše Melová, která na Sněžku zavítala se svými třemi vnoučaty.
Na rozhraní Česka a Polska se setkali také prezident Václav Klaus a nový prezident Polska Bronisław Komorowski. Sněžka se tak opět stala místem duchovních zastavení a sbližování lidí různých národů a generací. Vnoučata i senioři zdolali 1 602 metry vysokou horu po více než dvacetiminutovém výjezdu lanovkou s přestupem na Růžové hoře. Našli se mezi nimi i tací, kteří došlápli na kamenitý terén nejvyšší české hory vůbec poprvé – ať už se nechali vyvézt, nebo došli po svých.
–ver–


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou