12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Pouť se čtenáři na Velehradě

21. 5. 2019

|
Tisk
|

Pro čtenáře, posluchače a diváky křesťanských médií připravili jejich tvůrci společnou pouť na Velehradě. Uskuteční se na Den dětí – v sobotu 1. června.

Vydání: 2019/21 Chrámy zvou k noční návštěvě, 21.5.2019, Autor: Jiří Macháně


„Není nad to vidět tváře těch, pro něž pracujeme, se kterými nás pojí důvěra a víra,“ těší se ředitel Radia Proglas Martin Holík na setkání i společnou modlitbu za ty, kdo média tvoří, i za ty, kdo je sledují. Pouť se uskuteční v předvečer 53. Světového dne modliteb za sdělovací prostředky. Začít ji lze už v 8.30 pěším putováním ze Starého Města. Až do páté hodiny je pak připravená řada aktivit pro celé rodiny přímo na Velehradě.
Zástupci médií se představí ve stáncích vedle baziliky i při společném programu. Účast potvrdily Radio Proglas, TV Noe, Katolický týdeník, Signály.cz, Immaculata, Tarsicius, IN!, Církev.cz, Rodinný život a Radio Lumen. „Televize Noe přiveze spolu s poutníky z Ostravy na ukázku televizní techniku,“ slibuje manažer televize Petr Kudela.
Poutní mši svatou v 11.00 bude celebrovat ostravsko-opavský pomocný biskup Martin David: „Zvu ke společné pouti na Velehrad, odkud se díky Cyrilu a Metodějovi začala šířit radostná zvěst Ježíše Krista. Pojďme se modlit za všechny, kdo nesou tuto zvěst v dnešním mediálním prostředí.“ Poté od 12.30 proběhne v sále kardinála Špidlíka workshop salesiána P. Libora Všetuly. Bude se věnovat tomu, co rodiče tíží při dnešní výchově: čas dětí na internetu a jeho zdravé hranice.
Na odpoledne budou připravené hry a soutěže pro děti nejen na stánku Proglasu a Katolického týdeníku, kde bude na děti čekat ilustrátorka Soňa Häusl-Vad z Rakouska (tu malí čtenáři znají z ilustrací na str. 15). Nebude chybět koncert dětského sboru Slunko či výtvarná dílna. „Je vždycky radost potkat se s čtenáři naživo. Takových příležitostí mnoho není, protože redakce je malá a klade maximum energie do přípravy kvalitních novin,“ zve šéfredaktorka KT Kateřina Koubová.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou