26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Potkáme se na Velehradě!

17. 4. 2018

|
Tisk
|

Největší pouť a setkání křesťanských médií, které se dosud v České republice podařilo uspořádat, proběhne 12. května na Velehradě. Srdečně zveme i čtenáře našeho týdeníku.

Vydání: 2018/16 Kardinála Berana přivítá i sv. Vojtěch, 17.4.2018, Autor: Jiří Macháně


„Jde o společnou akci sdělovacích prostředků v rukou křesťanů. Pouť médií je určena pro novináře, čtenáře, posluchače i diváky. Uskuteční se v předvečer Světového dne modliteb za sdělovací prostředky (7. neděle velikonoční). Všechny, kteří křesťanský tisk, internet, rozhlas i televizi sledují, uvítáme v sobotu 12. května na Velehradě,“ povzbuzuje k účasti na pouti Mons. Martin Holík, ředitel Radia Proglas.
Po mnoha letech tradiční Pouti médií na Svatém Hostýně se letos setkání poprvé stěhuje a otevírá se co nejširšímu spektru redakcí. Velmi pravděpodobně se nyní každý rok uskuteční jinde a tomu se přizpůsobí i program. Letos převzal záštitu nad poutí nový pomocný olomoucký biskup Josef Nuzík, který také bude sloužit mši svatou.
Na své čtenáře se na Velehradě těší i zástupci redakce Katolického týdeníku. „V honičce uzávěrek každého týdne, práce i o svátcích, aby ke čtenářům dorazily noviny včas a byly kvalitní i cenově dostupné, není mnoho možností, jak se zastavit,“ říká šéfredaktorka KT Kateřina Koubová a dodává: „Rádi to uděláme právě 12. května na Velehradě, společně s vámi, našimi čtenáři. Srdečně zveme na Pouť médií a na setkání s redakcí, abychom se navzájem povzbudili a inspirovali. Můžete se s námi pomodlit za zdar díla i za to, aby se nám dařilo čtenáře povzbuzovat ve víře a v soužití s ostatními. Můžete se s námi bavit o tom, co se vám v novinách líbí a co naopak postrádáte. A rádi vám povíme, jak noviny vznikají. Těšíme se na vás,“ vzkazuje Kateřina Koubová.
Na Velehrad doputují vedle KT také zástupci televize Noe, Radia Proglas, Signálů, Immaculaty, Tarsicia, In!u, Duhy a pracovníci tiskového střediska České biskupské konference, kteří informují o dění v církvi na webu . Dorazí také redakce Nezbedy, Světla a RC Monitoru a Milujte se!. Další pozvání organizátoři ještě chystají.
Už v devět hodin ráno otevřou jednotlivé redakce stánky na přilehlé ploše u baziliky. V 9.45 začne poutní cesta růžence v obci Modrá mezi rybníky. „Právě tam bude takové seřadiště, a pak bychom putovali kus cesty v modlitbě za křesťanská média i za ty, kteří je tvoří a sledují,“ prozrazuje plány manažer Proglasu Jan Janoška. V 10.30 začne v bazilice představení a přivítání přítomných médií, na které naváže mše sv. v 11.00. Po ní bude následovat polední modlitba „Vesel se, nebes královno“, kterou bude ve svém vysílání přenášet, stejně jako bohoslužbu, Radio Proglas.
V půl jedné začne odpolední program, který se bude konat na několika místech. Přichystaný bude pro široké věkové spektrum poutníků. Například web pro mládež Signály připravuje soutěžní hru po okolí Velehradu. Součástí odpoledne bude i vzdělávání – přednáška v sále Tomáše Špidlíka o současných trendech v médiích. V bazilice bude po celou dobu možnost modlitby a ztišení. Mezi devátou ráno a pátou hodinou odpolední budou otevřené také všechny výstavy a atrakce na Velehradě i v blízkém okolí: podzemí baziliky, výstava životního díla sochaře Otmara Olivy, archeoskanzen v Modré aj. Závěrečné požehnání poutníkům na cestu domů plánují organizátoři na 14.40 hodin do baziliky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou