26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Pomáhat a evangelizovat: Workship

25. 8. 2015

|
Tisk
|

Pomoc potřebným a evangelizaci spojuje prázdninová dobrovolnická činnost, kterou pod názvem Workship nabízejí mladí lidé ve spolupráci s komunitou oblátů na severním Plzeňsku.

Vydání: 2015/35 Kardinál Duka za vojáky v Egyptě, 25.8.2015, Autor: Alena Ouředníková

Příloha: Diecézní zpravodajství - Plzeňská diecéze


„Vymalujeme, připravíme dříví na zimu, složíme uhlí, posekáme trávu, opravíme plot, zkrátka vše, co je v našich silách,“ hlásili už řadu týdnů dopředu mladí dobrovolníci. Právě takovou pomoc nabídlo bez nároku na odměnu ve třetím srpnovém týdnu pět desítek mladých křesťanů z celé republiky.
„Navázali jsme na dřívější aktivitu Hnutí fokoláre Summer Job,“ prozrazuje organizátor Workshipu oblát P. Vlastimil Kadlec. Zhruba tři čtvrtě roku předem se domlouvají s těmi, kdo jejich služby potřebují, většinou jde o seniory nebo početné rodiny. „Pomůžeme s pracemi a zároveň s lidmi komunikujeme, mnohé vysvětlujeme. Nezastíráme, že evangelizační prvek je pro nás velmi důležitý,“ doplňuje P. Kadlec.
Workship i napřesrok
Kromě dobrovolnických prací jsou náplní Workshipu kulturní akce přístupné každému zájemci. Letos to bylo letní kino, divadlo Víti Marčíka či pohádkové odpoledne pro rodiny s dětmi. Velký zájem vyvolal večer věnovaný misiím, kdy P. Günther Herbert Ecklbauer OMI hovořil o letech strávených v Pákistánu. „Lidé už nás tady znají, vědí, o co jde, a přijímají nás. Určitě plánujeme Workship i na další rok,“ potvrzuje P. Kadlec.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou