26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Písničky pro děti Ztracené kapely

12. 9. 2006

|
Tisk
|

Vydání: 2006/37 Nebezpečné dovolené?, 12.9.2006, Autor: Gabriela Plačková

Příloha: Doma

ZK – je zkratka, jíž si ještě za komunismu osazenstvo čtyřčlenné kapely označovalo do svých diářů termín zkoušky svého hudebního uskupení. Přemýšleli, jak by se zkratka dala využít pro název kapely, až přišli na Ztracenou kapelu. „Občas jsme si pomocí zkratky ulevovali – zatracení komunisti,“ přiznává Jana Svobodová, jedna ze členů kapely a autorka většiny textů i hudby. ZK, která s krátkou pauzou existuje již 25 let, hrála za komunismu hlavně při mších, na svatbách, křtech a pohřbech, občas mohla se svým „náboženským folkem“ i vystoupit. Vedle Jany Svobodové tvoří kapelu Boženka Šárková, Pavel Svoboda a Jan Štěpančík. K této čtveřici patří také Petr Vaněk – mistr zvuku.
Ženské osazenstvo kapely přišlo v roce 1991 s nápadem hrát písničky s náboženskou tematikou pro děti. Brzy byla na světě první kazeta „Zpíváme si písničku“ s podtitulem Chválíme Pána s nejmenšími. Postupně vznikly čtyři CD vydané společně se zpěvníky nakladatelstvím ROSA.
Ztracená kapela oslaví své 25. výročí koncertem, který se bude konat v neděli 24. září 2006 od 16,00 v Tereziánském sále břevnovského kláštera v Praze. Zároveň zde kapela představí své páté CD. Více informací najdete na www.zk.shd.cz.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou