12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Živá voda i v Brně

5. 9. 2004

|
Tisk
|

Vydání: 2004/14 Žena v církvi, 5.9.2004, Autor: Antonín Hošťálek

AFRICKÉ MISIONÁŘKY OTEVŘELY DALŠÍ RESTAURACI
Devatenáctého března zahájily provoz v bývalé restauraci M-klub pod Petrovem misionářky ze společenství Donum Dei, které do Brna přišly na pozvání biskupa Vojtěcha Cikrleho. V Brně je devět sester, většinou z Burkina Faso, ale také z Konga a Nové Kaledonie. Restaurace se jmenuje Živá voda.


Sestra Malia Anna Vakalepu z polynéských ostrovů Walis et Futuna upřesňuje, že v Brně budou podávat většinou francouzské speciality, ale na jídelníčku jsou také jídla česká.

Společenství Donum Dei založil P. Marcel Roussel-Galle ve Francii a inspirujícím byl pro něho evengelní příběh o setkání Ježíše Krista se Samaritánkou u Jakubovy studny, kde Samaritánka hledala ukojení tělesné žízně a v Kristu našla ukojení žízně duchovní. 'Obraz s tímto námětem bude také v Brně, jako je i v ostatních čtyřiceti restauracích, které provozujeme na všech kontinentech,' konstatovala sestra Nana Colette z Burkina Faso. 'V Brně bude otevřeno od 11 do 21 hodin, potom se přizpůsobíme podle poptávky.'

MISIE PO CELÉM SVĚTĚ
Misijní rodina Donum Dei je řízena z Říma, kde sídlí generální představená. Misie společenství jsou rozesety po celém světě a pracuje v nich na 600 sester. Vedle provozování restaurací učí sestry náboženství a pracují s mládeží, bezdomovci a prostitutkami. Celé společenství Živé vody má na 2000 členek a je přiřazeno ke karmelitánskému řádu. Do dnešního dne je jeho působení v České republice jedinou misií v bývalém východním bloku. U nás působí již od devadesátých let ve Frýdlantu na Ostravicí.

Nana Colette (vpravo) a Malia Anna Vokalepu oznamují příchod společenství Donum Dei do Brna.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou