26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

23. ročník Katolické charizmatické konference se blíží

1. 7. 2012

|
Tisk
|

Vydání: 2012/26 Odpočineš!, 1.7.2012

V křesťanských kruzích už se stalo tradicí setkat se s přáteli v červenci na brněnském výstavišti. A ptáte se, proč? Je tu přece další ročník Katolické charizmatické konference!

Na koho a na co se letos můžeme těšit kromě již zmíněného setkání s přáteli? Na mnoho dalších podnětů  z programu konference – přednášky, bohoslužby, modlitby společné i v tichu, divadelní představení, rozhovory, svědectví …..

Hlavním hostem letošní konference bude francouzský kněz a řeholník P. Daniel – Ange, evangelizátor, kazatel a také autor mnoha knih. U nás vyšly v překladu jeho knihy Raněný pastýř, Tvé tělo je stvořeno pro lásku, Momentky ze života Jana Pavla II., Pramen radosti a další.

P. Daniel – Ange v mládí vstoupil k benediktinům a poté žil v několika nových komunitách. Dvanáct let strávil jako misionář ve Rwandě, po návratu do Evropy studoval teologii a několik let žil v poustevně. Až v r. 1981 přijal kněžské svěcení, poté pocítil povolání věnovat se mladým lidem.  A tak v r.1984 založil první mezinárodní katolickou školu modlitby a evangelizace pod názvem Jeunesse – Lumière, kde se mladí lidé formují, aby pak mohli sami oslovit a evangelizovat mladé. Danielovi velice leží na srdci služba chudým a ekumenický dialog s pravoslavnou církví.

Mimo jiné má dar mluvit o známých tématech křesťanství novým způsobem a také o nich svědčit;  bratrská láska je podle něj jedním z pilířů života podle evangelia a on sám je jedním z těch, kteří jsou jejími autentickými svědky.

Otec Daniel nás zve, abychom vzali vážně evangelium a znovu obnovili vztah ke Kristu, protože to má nesmírný dopad na všechny naše ostatní vztahy. Říká:  Naše štěstí má být zakotveno v přítomnosti Ježíše Krista v našem životě.“

 

„Ještě jednou chci zdůraznit to, co je podstatné: nejpřijatelnější je evangelium, které je předáváno s vnitřní radostí a především s opravdovou osobní zkušeností s Božím působením v mém životě. Jen takové svědectví oslovuje.“

Více informací na http://konference.cho.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou