16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Oni ho mají fakt rádi!

30. 1. 2013

|
Tisk
|

30.1.2013, Autor: Tomáš Kutil

Jak je vidno z aktuálního čísla KT č. 5, s kolegou Martinem Zikmundem jsme se vydali do řezenské diecéze, abychom na vlastní kůži zažili svěcení nového biskupa. Nechci unavovat popisem této akce, toho je plné zahraniční zpravodajství v aktuálním čísle. Chtěl bych jen krátce zmínit jeden postřeh, který pro mě byl z celé cesty asi nejzajímavější.

Velmi mě zaujaly reakce místních lidí na nového biskupa a interakce mezi ním a publikem, které s ním slavilo jeho velký den – nejprve v katedrále a pak v místním kongresovém centru, kam všechny pozval. Velmi záhy pochopil, že ti, kdo v sobotu dorazili, mají nového biskupa skutečně rádi. A především mladí lidé.

Když mu gratulovali, tak bylo vidět, že nastupující biskup je člověk, kterému nejen místní mládež skutečně fandí a naslouchá mu. Jeho projev v kongresovém centru byl velmi energický a vtipný. Zároveň mu ale nechyběl obsah a témata, která chtěl sdělit.

Prostě a jednoduše – bylo vidět, že řezenští svého nového biskupa nejen velmi srdečně přijali, ale že za ním skutečně stojí a drží mu palce. To bylo velmi příjemné a povzbuzující zjištění – a to nejen proto, že se jeho matka narodila v západočeských Kladrubech a podle rétoriky našeho nového prezidenta tak není „pravým Němcem“.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou