26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Nejde vůbec o rektory

28. 10. 2013

|
Tisk
|

Vydání: 2013/44 Občané rozhodovali ve volbách, 28.10.2013, Autor: Jaroslav Šebek

Stále více mi teď znějí v uších slova Miloše Zemana těsně po jeho zvolení prezidentem, že je třeba hrát za jeden národní tým. Každodenní realitu slibu můžeme vidět při mnoha příležitostech. Považuji proto nyní za celkem druhořadé, že prezident nepozval rektora Masarykovy univerzity na hradní slavnost k 28. říjnu. Rektorovo odmítnutí umožnit vystoupení prezidenta Zemana na akademické půdě během rozjeté předvolební kampaně přitom úplně chápu, Zeman by tam sděloval jen nejnovější bonmoty. Povolební situace ukázala, že nyní už jde také o charakter prezidentského úřadu. Zemanova razance na místě, kde by měl dát najevo spíše velkorysost, svádí k dojmu, že svůj post využívá i jako medicínu na svou ukřivděnost. Jak fatální důsledky může tato léčebná kúra nabrat, ukázaly víkendové přemety sociálních demokratů, které se nejspíš upekly na posezení v Lánech. Bez nadsázky je lze označit jako kopanec do všech představ o důvěryhodnější politice. Je dobré všimnout si též další věci. Zeman se často vyjadřuje v rámci ekonomických kategorií. Z Hradčan by však měl znít také hlas ke kultivaci stavu společnosti a stmelujících obecných hodnot, které nakonec ovlivní i onu hospodářskou stabilitu. V této souvislosti by mě však zajímalo, koho všeho prezident myslel – kromě Ratha – těmi h…y, co se zde ohánějí morálkou.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou