26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Výzva biskupů k volbám do Evropského parlamentu

20. 5. 2014

|
Tisk
|

Vaši čeští a moravští biskupové

Vydání: 2014/21 Tomáš Halík podpoří nadační fond, 20.5.2014

Bratři a sestry v Kristu,

prosíme Vás o účast ve volbách do Evropského parlamentu, které se uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. května. I když se někdy zdá, že jsou méně důležité než volby vnitrostátní, v mnohém je to naopak. Evropské normy dnes velmi ovlivňují nejen ekonomiku, ale i postavení rodiny a sociální politiku, dohromady se jimi řídí půl miliardy lidí. Jsou často vnímány jako součást jakési obecné morálky, jejíž dodržování je vyžadováno i po jednotlivých státech. To je velká příležitost, ale i riziko, pokud se k těmto pravidlům nevyjádříme, pokud se v nich nepokusíme udržet ducha Evangelia. Zvlášť bychom si přáli, aby se o to zasadili mladí lidé, tradičně nejodvážnější obránci hodnot. Všechny Vás proto prosíme o účast ve volbách a o podporu těch kandidátů, kteří jsou připraveni hodnoty Evangelia v evropské politice prosazovat a hájit.
K tomu Vám společně žehnáme.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou