26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Čtenáři si nový KT chválí

6. 1. 2015

|
Tisk
|

S pozitivními ohlasy drtivé většiny čtenářů se setkala nová podoba Katolického týdeníku. Negativních reakcí bylo minimum.

Vydání: 2015/2 Poutníci Taizé přivezli radost, 6.1.2015, Autor: Aleš Palán

„Netrpělivě jsem čekala na první číslo KT. Předčilo všechna moje očekávání, je úžasné. Nejvíce se mi líbí příloha o diecézích,“ chválila například Jana Stodolová. Kromě osmi stran diecézního zpravodajství čtenáře zaujala zejména nová strana věnovaná papeži Františkovi, názorová strana v Perspektivách či přehledný televizní program. Pozitivně čtenáři přijímají fakt, že přílohu Perspektivy či Doma nyní najdou v každém vydání svých novin, a ne jen jednou za čtrnáct dní jako předtím. „Gratulujeme k podařené inovaci KT – jak vzhledové, tak obsahové, a přejeme hodně úspěchů,“ napsali manželé Jiričkovi.
„Největší obavy jsme měli z toho, jak budou čtenáři reagovat na novou grafickou podobu KT, ta změna byla opravdu zásadní,“ přiznává šéfredaktor KT Antonín Randa. I v tomto ohledu ale byly změny přijaty kladně, dopisy pochvalně zmiňují moderní grafické prvky, větší přehlednost a lepší čtivost textů. „Hned během prvního dne, kdy čtenáři dostávali KT č. 1 do rukou, jsem zaznamenal desítky reakcí, v drtivé většině pozitivních,“ je potěšen Antonín Randa.
Případné výtky se většinou týkají nového řazení dosavadních rubrik. Čtenář byl zvyklý nacházet je na obvyklém místě a nyní, dokud si novou podobu novin nezažije, je musí v KT, který přidáním nových stránek a zvětšeném formátu nabyl na objemu, trochu hledat.
Redakce děkuje svým čtenářům za přízeň a za vyjádření spokojenosti s novou tváří novin. Vítá ale také připomínky a nápady na zlepšení jejich týdeníku. První letošní čísla KT jsou výsledkem mnohaměsíční práce, teprve zpětná vazba od čtenářů ale umožní, aby si noviny opravdu „sedly“ a našly svou pevnou podobu.
Co kromě toho redakci pomůže? Vyslovili to ve svém e-mailu manželé Anna a Jaroslav Konviční z Frýdlantu nad Ostravicí: „Doporučíme známým a příbuzným, aby si KT přečetli.“
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou