16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Mladí lidé se chystají do Svaté země

29. 10. 2019

|
Tisk
|

Po letošní pouti do Říma, která sklidila pozitivní ohlasy, zve litoměřické Diecézní centrum mládeže všechny mladé lidi na další cestu.

Vydání: 2019/44 Změní se po synodě jáhenská služba?, 29.10.2019, Autor: Karel Pučelík

Příloha: Diecézní zpravodajství - Litoměřická diecéze


Mladí diecézané tak mají v příštím roce další možnost zúčastnit se netradičního poutního programu. „Tentokrát zveme mladé lidi především z litoměřické diecéze do Svaté země. Tuto cílovou destinaci si sami vybrali,“ řekl referent DCM P. Jiří Smolek.
Pořadatelé věří, že navštívení míst spojených s Ježíšovým působením poutníky posune na jejich duchovní cestě. „Jsme přesvědčeni, že osobní poznání míst, kde se odehrávaly biblické dějiny, pomáhá člověku lépe vnímat Boží slovo a porozumět mu. Pouť může v mladých lidech posílit víru a ovlivnit její prožívání po celý život. Navíc mezi účastníky vznikají a posilují se dobrá přátelství, pro ně tak důležitá, uvedl P. Jiří Smolek.
Pouť se uskuteční příští rok mezi 16. a 24. březnem. „Mnoho mladých lidí by si akci samo nemohlo v plné výši zaplatit. Nabízíme jim proto možnost dohodnout si s DCM slevu s ohledem na jejich možnosti. Nechceme, aby cena byla pro kohokoli překážkou. Spoléháme přitom na Boží prozřetelnost a štědrost těch, kterým na mladých lidech záleží. Své dary mohou posílat na účet našeho spolku MATĚJ, který pouť spolupořádá,“ připojuje P. Smolek.
Veškeré informace k této akci lze nalézt na webových stránkách DCM.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou