26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Marii z Fatimy vítaly i nevidomé sestry

26. 9. 2017

|
Tisk
|

Na minulé pondělí se sestry Marie a Jarmila Šímovy ze Strunkovic nad Blanicí těšily několik dní. Po obědě si vzaly v práci volno a vyrazily s přáteli do Českých Budějovic, aby v diecézi přivítaly sochu Panny Marie Fatimské.

Vydání: 2017/39 Setkání nádherné a nesdělitelné, 26.9.2017, Autor: Radek Gális

Příloha: Diecézní zpravodajství - Českobudějovická diecéze



Dvojčata, která v říjnu oslaví šedesáté narozeniny, se zúčastnila odpoledního programu v katedrále sv. Mikuláše včetně mše s biskupem Vlastimilem Kročilem, a pak se vypravila pěšky mariánským procesím do kostela Obětování Panny Marie.
Zde obě ženy prožily s ostatními zasvěcení budějovické diecéze Neposkvrněnému Srdci Panny Marie. Před odjezdem přistoupily sestry k soše a jedna po druhé se jí s modlitbou dotýkaly. Sestry Šímovy totiž přišly krátce po narození o zrak.
„Cítila jsem se opravdu jako u své maminky,“ svěřila se později mladší z dvojčat Marie Šímová. „Setkání jsem prožívala s ohromným dojetím a znamená pro mě posilu a požehnání do dalších dní,“ doplnila s dojetím.
„Připadala jsem si, jako když mě maminka objímá, přivine mě k sobě a konejší: Neměj žádné starosti,“ popsala své pocity o deset minut starší sestra Jarmila Šímová. „Cítila jsem se uvolněná a jistá, že jsem pod její ochranou. Jsem šťastná, že jsem se mohla Panny Marie Fatimské dotknout.
„Máme se sestrou jedno velké přání, které se nám možná ale už nesplní, abychom navštívily Fatimu. Byly jsme už v Medžugorii, Montserratu, Lurdech i ve Svaté zemi. Ještě bychom chtěly do Fatimy,“ dodávají svorně dvojčata.
Ještě v pondělí večer socha Panny Marie Fatimské putovala do kostela na Dobré Vodě u Nových Hradů, odkud ji v úterý večer odvezli do Klokot u Tábora. „Vzácná návštěva s doprovodem P. Pavla Dokládala byla očekávána farníky, věřícími z okolí včetně budějovického světícího biskupa Pavla Posáda, který po růženci celebroval pontifikální mši svatou,“ popisuje varhaník z Klokot Ladislav Šotek. Po mši se lidé střídali v modlitbách až do rána. Ve středu po mši svaténásledovaly další modlitby a průvod z kostela. Milostná socha pak opustila diecézi a zamířila do Plzně.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou