26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Která jsou vaše předvolební témata?

9. 9. 2014

|
Tisk
|

Přes šedesát tisíc mandátů rozdělí voliči při podzimních komunálních volbách. K urnám vyrazí ve dnech 10. a 11. října 2014.

Vydání: 2014/37 Vrah P. Kubíčka prosí o odpuštění, 9.9.2014, Autor: Tomáš Kutil

Třetina republiky ve stejné dva dny zažije i senátní volby. Vybírat své zástupce budou lidé ve volebních obvodech, jejichž číslo je dělitelné třemi. Půjde například o Olomouc, Zlín, Uherské Hradiště, Hradec Králové nebo Žďár nad Sázavou. Novinku zažije také Praha, kde se kromě jednotlivých městských částí budou volit zastupitelé hlavního města. A poprvé v jednom volebním obvodě. Dříve byla Praha rozdělená do sedmi volebních obvodů, což podle kritiků znevýhodňovalo malé strany.
Předvolebními tématy se v následujících číslech bude zabývat i KT. Zaměříme se na místa, kde dobře funguje spolupráce mezi farností a vedením obce. Pokusíme se rozkrýt důvody, které to ovlivňují.
Fenoménem letošních voleb je bezesporu snaha „protřelých“ politiků vrátit se znovu do hry prostřednictvím nových hnutí a koalic, stejně jako unikátní projekt, do něhož se pustili lidovci – na mnoha místech
se spojili se Stranou zelených a hnutím Starostové a nezávislí a jdou do voleb jako trojkoalice. Na oba fenomény se v následujících číslech podíváme blíže.
Komunální volby většinou nemají hlavní témata, naopak každá obec a město mají své unikátní otázky. Které jsou ty ve vašich obcích? Podle čeho budete rozhodovat, komu dát svůj hlas? Ovlivňují komunální volby u vás témata spojená s církví a křesťanstvím? Pište na redakce@katyd.cz nebo na poštovní adresu redakce. Ještě před volbami došlé reakce vyhodnotíme a těm podnětným se budeme věnovat na stránkách KT.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou