16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Knížky pro děti, aby v kostele nerušily

2. 12. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/49 Marta a Marie v adventu, 2.12.2008, Autor: red

Na letošním vánočním knižním trhu se opět objeví celá řada dětských publikací. Šlágrem mezi nimi by mohly být publikace Moje první Vánoce a Biblické příběhy, které vydala Česká biblická společnost.



Přímo vánoční novinkou určenou pro nejmenší je interaktivní kniha s magnetky Moje první Vánoce. „Rodiče vědí, jak obtížné je udržet pozornost svých ratolestí při nedělní bohoslužbě, nebo je alespoň přimět k tomu, aby příliš nerušily. Pomoci jim může tato kniha, která je k zabavení dětí přímo určená,“ říká ředitel nakladatelství Pavel Novák. Na šest magnetických stran mohou děti libovolně umisťovat magnetky s barevnými postavičkami, šest stran textu vypráví vánoční příběh. Mohou tak přijít s magnetky pastýřů do Betléma, s mudrci přinést dary, u jesliček rozmístit postavičky zvířátek. „Příběh je pokaždé trochu jiný, podle toho, jak dítě postavičky umístí. Vyzkoušejte a určitě nebudete zklamáni. Sám se těším na reakci svých dětí,“ usmívá se Pavel Novák.



Také publikace Biblické příběhy je určena malým dětem. V knize najdete pět příběhů z Ježíšova života, které otevírá narození v Betlémě. Krátký, svěží text na levé straně knihy je doprovázen posuvným obrázkem na straně pravé. Jednoduchým zatažením za poutko na okraji stránky se původní obrázek překryje obrázkem novým, který názorně ilustruje pokračování příběhu. Kniha tak nejmenším čtenářům přibližuje zábavnou a srozumitelnou formou vybraná biblická vyprávění.



Vánočním hitem z produkce České biblické společnosti budou patrně i dvě Bible v jednom svazku, tedy Česká synoptická Bible. Je to kniha, která zaujme každého hloubavého křesťana. Obsahuje Bibli kralickou a Český ekumenický překlad Bible včetně knih deuterokanonických, které díky uspořádání do dvou sloupců vedle sebe může čtenář snadno porovnávat.



Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou